DL: Akrapovič vzorno ravna z zaposlenimi?

13.1.2018 | 12:15

Foto: arhiv; G. S.

Foto: arhiv; G. S.

Poklical nas je bralec iz Suhe krajine, ki je v Dolenjskem listu prebral članek o tem, da je Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine podjetju Akrapovič podelila priznanje za vzorno ravnanje s človeškimi viri. »Sem bil razočaran, ker vem, da razmere tam niso rožnate. Zaposleni zaradi različnih pritiskov dajejo odpovedi, menda je eden od njih naredil celo samomor. No, o tem niste pa nič pisali!«

Podjetje Akrapovič je klic komentiralo takole: »Naše podjetje je zraslo iz majhne zgodbe. Z uspešnim razvojem produktov in osvajanjem novih trgov je prišla tudi rast podjetja in povečevanje števila sodelavcev. Samo v obdobju zadnjega leta dni se nam je pridružilo kar 150 novih kolegov, kar je poseben izziv. Kljub temu so naše vrednote enake kot na začetku. Želimo biti povezana ekipa, kjer skrbimo drug za drugega, kjer si zaupamo tudi tegobe. Ravno zato nas je vse pretreslo, ko so nam svojci sporočili žalostno vest o tragični smrti enega od naših kolegov. Za v se nas so to težki trenutki, v katerih želimo stati ob strani tako družini pokojnega kot podpirati eden drugega.« Pravijo, da bodo še naprej vlagali trud v oblikovanje dobrega delovnega okolja in »pri tem nam veliko pomenijo vsa priznanja neodvisnih zunanjih institucij, saj so kazalnik tega, da gremo v pravo smer. Prav vsa so namreč plod trdega dela ter doseganja visokih standardov in prav vsa vključujejo mnenje zaposlenih,« še dodajajo v podjetju Akrapovič.

Članek je bil objavljen v 44. številki Dolenjskega lista 2. novembra 2017 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (8)

3d nazaj+4     + (5)     – (1)     Oceni franci 

Akrapovič je dobra in vzorna firma, ravno zaradi uspešnosti mora skrbeti za red in disciplino. Nič ni narobe, da ima vsak zaposleni moralno in delovno dolžnost. Veliko uspehov jim želim ter dobro prodajo, če bo izdelek narejen, prodan, bo tudi denar. Vsi, ki nimajo delovnih navad pa naj se držijo socialnih transferjev.

3d nazaj+2     + (3)     – (1)     Oceni akro 

Ne delam pri Akrapoviču, ne vem, kako je tam iz lastnih izkušenj, večkrat pa slišim od osebe, ki tam dela, česa vse ne sme, česa se boji in kakšen je nivo nadrejenih do delavcev. Ne gre za osebo, ki ne bi imela delovnih navad - dela neprekinjeno že vso odraslo dobo.

3d nazaj+2     + (3)     – (1)     Oceni spectator 

akro: vedno pametni tisti, ki firme od znotraj še videli niste. Rekla - kazala. Probaj pa potem komentiraj

3d nazaj–1     + (0)     – (1)     Oceni pajac 

pa saj še ni 1 april :D

3d nazajOceni lujz 

Kaj pa za električne avtomobile so že zašvasal avspuh

3d nazajOceni Edelweis 

Kod vse močneje firme imajo močan lobij . Jabolko lepo je lahko od znotraj gnilo . Getho .

3d nazaj+2     + (2)     – (0)     Oceni Joze 

Za tvojega sigurno

1h nazaj+1     + (1)     – (0)     Oceni krneki 

Baje ni tako rožnato kot nam mediji servirate. Tudi zneski plač so malo za lase privlečeni. Tako pravi delavec tam zaposlen....

Komentiraj prispevek

Uporabniško Ime

e-Naslov

Vaš komentar

Izračunajte vsoto devet in devet: