Telovadki Gimnastičnega društva Novo mesto odlični v Novem Sadu

14.12.2017 | 08:15

Telovadki Gimnastičnega društva Novo mesto odlični v Novem Sadu

Minuli vikend je v Novem Sadu (Srbija) potekalo že tradicionalno gimnastično mednarodno tekmovanje »Memorial Laza Krstić i Marica Dželatović«, ki se ga vsako leto udeleži več tekmovalcev. Močnega mitinga so se letos udeležili predstavniki Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Danske, Hrvaške, Jordanije, Makedonije, Malte, Nemčije, Srbije in Slovenije. Telovadci Gimnastičnega društva Novo mesto so se tekmovanja udeležile že četrtič.

V soboto je potekalo tekmovanje v mnogoboju tako v ženski kot tudi moški športni gimnastiki, hkrati pa so potekale tudi kvalifikacije na orodjih, ki so najboljšim osmim omogočile nastop na nedeljskem finalu.

Prvič sta se v mednarodni konkurenci predstavila Luka Ilovar in Lev Špes. Nihče od njiju ni nastopil na vseh orodjih, zato se v mnogoboju nista mogla kosati s konkurenco. Na parterju pa je prijetno presenetil Luka Ilovar, ki se je s šesto oceno kvalifikacij uvrstil v finale. V nedeljo je svojo nalogo v finalu opravil izvrstno in osvojil 3. mesto.

Tekmovanja v ženski športni gimnastiki sta se letos udeležili 2 tekmovalki. Vita Prijanovič je nastopila v I. kategoriji, Neža Erpič pa v II. kategoriji (kadetinje). V soboto so dekleta prav tako tekmovala v  mnogoboju. Obe dekleti sta tokrat napravili kar nekaj napak, kar ju je stalo vidnejše uvrstitve, sta si pa na tekmovanju nabrali kar nekaj dragocenih izkušenj, ki jima bodo prišle prav v prihodnje.

A. Š. E.

Galerija

_zslika 1 (1)
_zslika 1 (10)
_zslika 1 (2)
_zslika 1 (3)
_zslika 1 (4)
_zslika 1 (5)
_zslika 1 (6)
_zslika 1 (7)
_zslika 1 (8)
_zslika 1 (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava