Erik Platon nadaljuje pot Primoža Žižka

13.12.2017 | 12:55

Foto: Boštjan Pucelj

Foto: Boštjan Pucelj

Novomeščan Primož Žižek, dolgoletni kr(eat)ivec iz ozadja, je v vlogi Erika Platona kot avtor in pevec končno tudi sam stopil pred mikrofon. Jesenski izid albuma EPP je napovedal s singlom Valentina, ki je hitro pristal na lestvicah najbolj priljubljenih pop pesmi, ter z razprodano premiero albuma v novomeškem Anton Podbevšek Teatru.

Žal pa se je Primoževa življenjska pot konec novembra nepričakovano končala. Kljub temu Erik Platon ni ostal sam: njegovi glasbeni sopotniki mu bodo s podporo Primoževe družine pomagali izpeljati načrt do konca.

Erika Platona je na njegovi poti podprla zasedba Problemi, v kateri sodelujejo bobnar Stephan Emig, klaviaturist Davor Klarič, basist Dejan Slak, kitarista Primož Moškon in Jernej Trobentar, tolkalist Primož Malenšek ter spremljevalni vokalisti Jure Košir, Roman Plut in Anja Ropotar.

Ključni povezovalni členi Erikove zgodbe so tudi Tomislav Jovanović Tokac, Žare Pak ter Urška Žižek, v vlogi povezovalca na promocijskem koncertu pa se je izkazal Rok Terkaj.

Le dotik je bil dovolj,
da si začutila vonj, pozabila na bonton.
Enostavno je tako, kadar gledava v temo,
drugi tja ne vidijo.
Midva, midva ne veva, kje se konča.
Midva, ostajava za to, da sva dva.

Skladba “Midva”, duet Primoža in njegove življenjske sopotnice Urške, nadaljuje poslanstvo ekonomsko propagandnega popa, kot si ga je omislil Primož: nepretenciozno, a povedno. Nevsiljivo, a odmevno.

Avtor besedila in glasbe: Primož Žižek

Avtor priredbe, mixa in produkcije: Žare Pak

Vokala: Primož Žižek in Urška Žižek

Izšlo septembra 2017, na albumu EPP (ekonomsko propagandni pop).

V teh dneh je album prišel tudi na »prodajne police«. Celoten izkupiček od prodanih CD-jev bo namenjen Primoževi družini. CD-je lahko kupite TUKAJ.

V kratkem bo za skladbo Midva izšel tudi novi videospot, do takrat pa:

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava