Dolenjski karateisti na Ljubljana Open 2017

23.11.2017 | 08:15

Dolenjski karateisti na Ljubljana Open 2017

V soboto, 18.11.2017, je v Ljubljani potekalo močno mednarodno tekmovanje v karateju, ki se ga je udeležilo 659 tekmovalcev iz 101 kluba iz 11 držav. Nastopili so v 856 nastopih posamezno in ekipno, med njimi pa tudi 6 tekmovalcev Karate kluba Krka in Karate kluba Novo mesto pod vodstvom trenerja Franja Horna, in sicer v nastopih kate posamezno.

Tekmovanje je za naše udeležence odprla Saša Papež, ki je tekmovala med malčicami 8-6 kyu.

Kmalu zatem se je na tatami podala Ester Horn v kategoriji malčice open. V konkurenci 26 sotekmovalk, je Ester zmagala prve tri kroge tekmovanja, v četrtem za tretje mesto pa žal izgubila od nasprotnice s 3:2.

V nadaljevanju je med ml. dečki open nastopal Swen Horn, ki je z žrebom na tekmovalni listi preskočil prvi krog tekmovanja. V drugem krogu je od nasprotnika izgubil z oceno 2:3, zmagovalni nasprotnik pa je v sledečem krogu tekmovanja izgubil od svojega nasprotnika, zato je tudi Swen izgubil vse nadaljnje možnosti za tekmovanje. V isti kategoriji je nastopal tudi klubski prijatelj Nik Penca, ki je boj z nasprotnikom izgubil v prvem krogu in tako žal zaključil tekmovanje.

V kategoriji kadetov je s tekmovanjem nadaljeval Michel Horn. Z žrebom je preskočil prvi krog tekmovanja, nato v dveh krogih tekmovanja premagala nasprotnika. V tretjem je izgubil od tekmovalca iz Avstrije z oceno 3:2. Avstrijski tekmovalec se je nadalje uvrstil v finale in Michelu omogočil boj v repasažu, kjer je enega nasprotnika premagal, od drugega pa žal izgubil. Zaradi tega je ostal brez bronaste medalje.

Zadnji nastop v kategoriji 35+ je imel Mihael Rukše, ki je žal v prvem krogu izgubil boj. Nasprotnik se je uvrstil v finale, kar je Mihaelu omogočilo tekmovanje v repasažu za tretje mesto. Tam je tako kot Michel, en boj zmagal, drugega pa izgubil in s tem tudi bronasto medaljo.

Naši tekmovalci so na tekmovanju pokazali, da se lahko bojujejo z najboljšimi, saj je skoraj vsem do medalje manjkalo zelo malo. Predvsem jim je v soboto manjkalo športne sreče in še bolj, pravičnega sojenja slovenskih sodnikov.

Za podporo pri delovanju obeh klubov se najlepše zahvaljujemo generalni pokroviteljici Krki, d.d., Novo mesto in Mestni občini Novo mesto.

Tajništvo
Karolina Horn

Galerija

_zzkarate (1)
_zzkarate (2)
_zzkarate (3)
_zzkarate (4)
_zzkarate (5)
_zzkarate (6)
_zzkarate (7)
_zzkarate (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava