Prifarski muzikantje z gosti navdušili občinstvo

22.11.2017 | 13:10

Tri luštne voditeljice, Prifarski muzikantje z gosti  in bučni aplavz v športni dvorani v OŠ Tržišču (foto: Stane Markovič)

Tri luštne voditeljice, Prifarski muzikantje z gosti in bučni aplavz v športni dvorani v OŠ Tržišču (foto: Stane Markovič)

Prifarski muzikantje z Nuško Drašček in Nušo Derenda (foto: Nevenka Flajs)

Prifarski muzikantje z Nuško Drašček in Nušo Derenda (foto: Nevenka Flajs)

V soboto, 18. novembra, smo bili v Tržišču priča odličnemu koncertu Prifarska desetka v izvedbi ene najboljših etno skupin v Sloveniji, Prifarskih muzikantov z gosti. Skupina prihaja iz Fare pri Kostelu in bo v prihodnjem letu praznovala trideseto obletnico delovanja. Prifarski muzikanti se lahko pohvalijo z izvedbo že devetih koncertov v Cankarjevem domu, pred vrati je še deseti po vrsti.

Sedem članov skupine izvaja raznovrstne ljudske pesmi, pesmi dalmatinskih klap, domače in tuje popevke ter zimzelene pesmi. Mlinarca, Tisti nekdo,Vejica rožmarina, Amazing grace, Ruža crvena, so le nekatere, ki so navdušile prepolno športno dvorano v Osnovni šoli v Tržišču.

Prifarski muzikatje so v goste pripeljali tudi svoje glasbene prijatelje. Z njimi sta zapeli Nuška Drašček in Nuša Derenda. Odlična glasbena spremljava so bili člani Big band Grosuplje in virtuoz na kitari Primož Grašič. A cappello Bee Geesus so zapeli pesem Noel. In kot zadnje glasbeno presenečenje večera so s Prifarskimi muzikanti nastopile domače ljudske pevke iz Telč.

Koncert je vodila prisrčna in vedno nasmejana voditeljica Bernarda Žarn. Vmes pa smo bili priča hudomušnim vložkom Lare Jankovič in Tine Južnič.

Za uspešno izvedbo koncerta pa so zaslužni Občina Sevnica, Osnovna šola Tržišče, Turistično društvo Tržišče, Aktiv kmečkih žena Tržišče, Društvo upokojencev Tržišče in domači gasilci.

Janja Seničar Tratar
TD Tržišče

Galerija

_muzikanti (1)
_muzikanti (2)
_muzikanti (3)
_muzikanti (4)
_muzikanti (5)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

22.11.2017+3     + (4)     – (1)     Oceni bute&butec 

Saj je lepo, ampak se jih pa tudi hitro naveličaš. Sem radoveden kdo jim plačuje drage reklame na RTV Ljubljana, imajo svojo oddajo,celoten posnetek. Niso tako dobri, da bi zraven njih zdražal dve uri.Pa še to, za takle povprečen ansambel, tudi jaz plačujem, da jih lahko nekdo potiska naprej. Tudi to bo enkrat minilo.

23.11.2017–1     + (0)     – (1)     Oceni dolenjka 

Jaz jih lahko gledam dve uri in poznam še nekaj takih!

23.11.2017–1     + (0)     – (1)     Oceni Nona 

Nuška je enkratna, Žarnova tudi, zakaj so pa tolikokrat na Rtv,se pa ve.

23.11.2017Oceni jure 

Ja tale vodja ansamla je tako všeč sam sebi,da mora biti večkrat na televiziji. Ali nima ogledala doma, ali pa mu ne zadostuje (ne kaže prav).

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava