DL: Mobing v Sparu?

20.11.2017 | 13:00

DL: Mobing v Sparu?

Oglasil se nam je bralec iz Bele krajine, ki je sicer redna stranka v Sparovem trgovskem centru v Meliki. Povedal je, da ga boli odnos nadrejene do tamkajšnjih prodajalk, ki se po njegovih besedah soočajo s hudim mobingom, zato so vsak dan pod velikim stresom in s strahom prihajajo na delo. »Odnos do teh žensk ni pošten,« je želel izpostaviti.

Za pojasnila smo se obrnili na družbo Spar Slovenija, kjer so zapisali, da niso prejeli nobene konkretne prijave mobinga, ki bi se nanašala na določeno osebo v organizacijski enoti Spar Metlika. »V letošnjem letu so v organizacijski enoti Spar Metlika prejeli eno anonimno prijavo v obliki pisma, na podlagi katerega so nemudoma sklicali sestanek in se na njem pogovorili z zaposlenimi. Pri tem ni bilo ugotovljenih nikakršnih nepravilnosti, prav tako glede domnevnih kršitev nismo prejeli konkretnih podatkov,« so zapisali.

Dodali so še, da mobinga v družbi ne podpirajo in ga ostro obsojajo, za kar so predvideni tudi različni disciplinski in delovni ukrepi. »V ta namen imamo sprejet interni akt Pravilnik o preprečevanju in odpravljanju posledic mobinga, s katerim so seznanjeni vsi zaposleni. Pravilnik med drugim opredeljuje, na koga lahko zaposleni naslovijo prijavo, pri čemer je možna tudi naslovitev prijave na več različnih oseb – tako nadrejenih kot tudi skupnih služb, kot so kadrovska služba, pravna služba ali interna revizija. Vsako prijavo kakršnihkoli domnevnih nepravilnosti s strani konkretne osebe ter z opisom konkretnih ravnanj resno obravnavamo in raziščemo,« so zaključili.

Članek je bil objavljen v 35. številki Dolenjskega lista 31. avgusta 2017 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (30)

20.11.2017+5     + (5)     – (0)     Oceni miki 

Pa kaj ste mislili, da bodo priznali da njihovi nadrejeni izvajajo mobing?!

20.11.2017+3     + (3)     – (0)     Oceni ojoj 

Seveda ne priznajo, če pa to opazi stranka, mora že biti hudo, pojdite v drugo trgovino, to bo zaleglo

20.11.2017+3     + (3)     – (0)     Oceni pripomba 

Imeti dobrega vodjo zavednim delavcem in to kjerkoli, je sreča in blagoslov za obe strani.

20.11.2017+2     + (2)     – (0)     Oceni stranka 

vsaj stranke vemo kdo je vodja--zelo visoko dviga krila ,treba jih je zrezat,pa do sodelavcev biti spoštljiv in prijazen,ne pa samo kričat.Lepa beseda ,lepo mesto najde.Uboge ,trgovke,delavke ,žene in mame.Bodite močne in odločne! Kupci---obiskovalci vse vidimo.

20.11.2017+2     + (2)     – (0)     Oceni jurij 

Kdor visoko leta nizko pade.

20.11.2017Oceni Dolenjčan 

O ne, ne mi jo ne damo! Red mora bit!

20.11.2017Oceni Mojc 

Kako je bilo pa vcasih....tiho si moral bit pa delat....ter poslusat sefa....in biti prijazen....te trgovke se pa za vsako pikico pritozijo....red mora bit

21.11.2017+2     + (3)     – (1)     Oceni jilko 

Dolenjčan in Mojc, sej ni čudno, da je pri nas tako, ker imamo takšne ovčke kot sta vidva.... Za mobing ni opravilčila! Naj pa že enkrat ljudje skupaj stopijo in se uprejo takšnim zmajem! V Sparu v Brežicah morajo delavke po 2 uri na dan delati zastonj, poslovodkinja pa se hvali s super rezultati....

21.11.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni Mojc 

Jilko v cast mi je da sem ovcka....ti si pa bt k ni vajjen dela in na socialki

21.11.2017+2     + (2)     – (0)     Oceni jilko 

Mojc, jaz delam, in še kako delam! Vendar razmišljam s svojo glavo, ne pa ti, k te mora en z gajžlo terat... Da povem v tvojem jeziku: "Beeee, beeee, beeeeee......."

začetnapredhodna Stran: 1/3naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava