Pohod na Kojnik in Jampršnik, odhod s postajališča pri Tušu Novo mesto

18.11.2017 | 07:00

KOJNIK (802 m) – JAMPRŠNIK (649 m)

V SOBOTO, 18. novembra 2017

Vsem tistim, ki se še niste potepali po sosedih bolj znanega Slavnika, je namenjen ta pohod. Mladinski odsek Planinskega društva Krka Novo mesto vas vabi na potepanje po širnih travnatih poljanah. Z vrhov se nam odpre pogled na Slavnik, slovensko primorje in Tržaški zaliv. Če pogledamo proti jugu, pa je pred

Ob 7.00 uri s postajališča pri Tušu. Peljali se bomo po primorski avtocesti do parkirišča v Podgorju.

Začetek poti je pri lesenih smerokazih. Nekaj deset metrov je še asfalta, nato pa sledimo makadamskemu kolovozu mimo ograjenega pašnika za ovce. V zmernem vzponu nas pot pelje skozi gozd, med borovce in grmovje brinja s pogledom na Tržaški in Koprski zaliv ter na sosednji Slavnik. V nekaj okljukih smo hitro spet v gozdu, ki mu sledi kratka čistina, ki nas pripelje do borovega gozdička, na koncu katerega dosežemo vrh. Po počitku in malici se bomo čez Jampršnik po krožni poti vrnili na izhodišče. Hoje bo za 3 ure.

V Novo mesto se bomo vrnili predvidoma ob 17.30 uri.

Potrebovali boste dobro obutev - visok čevelj, primerna oblačila glede na vremensko napoved. Priporočamo tudi pohodne palice.

Hrana in pijača sta iz nahrbtnika.

Za otroke 10 €,

za odrasle 15 €

Družinam priznamo popust.

Najkasneje do četrtka, 16. novembra 2017

v pisarni PD Krka Novo mesto, v torek med 16.00 in 18.00 uro, na email: pd.krka.nm@gmail.com pri mentorjih na šolah ali po telefonu na št.: 031 612 989, Diana.

Pohod bomo vodili vodniki in mentorji PD Krka Novo mesto;

vodji bova Diana in Gric.

Pojdimo skupaj varno v gore!

Za Planinsko društvo Krka Novo mesto pripravila Diana.