Novomeški abonma: FS Kres, KC Janeza Trdine Novo mesto

18.11.2017 | 19:30

Letos vas v Novomeški abonma vabijo dekleta iz legendarne dekliške vokalne skupine Copacabana, ki so se vnovič zbrale po več letih premora, Mešani pevski zbor VIVA iz Brežic, eden najboljši pevskih zborov pri nas, folkloristi Folklornega društva Kres, novomeški Zavod Friderik I. Baraga, ki zdaj že tradicionalno vsako leto pripravi operno premiero, ter nastop sester Leticie in Irene Yebuah z gosti.

Vabljeni v družbo najboljših novomeških društev in enega gostujočega iz Posavja!

PROGRAM

sobota, 6. 5., ob 19.30

VOKALNO-INSTRUMENTALNA SKUPINA COPACABANA

četrtek, 29. 6., ob 19.30

MEŠANI PEVSKI ZBOR VIVA BREŽICE

Zborovodkinja: Simona Rožman Strnad

sobota, 18. 11., ob 19.30

FOLKLORNO DRUŠTVO KRES

Folklorno drustvo Kres je del društva, ki je bilo ustanovljeno leta 1975 in od takrat deluje neprekinjeno. Umetniški vodja društva je od začetka Branka Moškon. Člani društva so amaterji, ki jih kljub različni izobrazbi in starosti povezujeta dobra volja in ljubezen do ljudskega izročila – folklore. Program društva obsega pesmi in plese vseh večjih slovenskih pokrajin: pesmi in plesi Dolenjske, Bele krajine, Starega trga ob Kolpi, Štajerske, Prekmurja, Koroške in Posočja. Društvo vsako leto pripravi samostojni nastop, sodeluje pa tudi na številnih prireditvah v novomeški občini in širše. Zaplesali so že na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Nemčiji, na Češkem, v Franciji, Italiji, Španiji, Grčiji, na Madžarskem, Belgiji, na Nizozemskem in v Turčiji. Folklorno društvo Kres v sodelovanju z drugimi slovenskimi folklornimi skupinami vsako leto pripravlja mednarodni folklorni festival SloFolk.

Tokratni celovečerni koncert je namenjen predstavitvi posameznih sekcij društva. Osredni dogodek tega večera bodo plesi iz halštatskega obdobja, s čimer se kresovci pridružujejo letošnji rdeči niti Novega mesta – jantarnemu letu.

sobota, 25. 11., ob 19.30

Aleš Makovac: DESETI BRAT, Zavod Friderik I. Baraga

romantična opera po istoimenskem romanu Josipa Jurčiča

petek, 15. 12., ob 19.30

LETICIA & IRENA YEBUAH