Dolenjsko martinovanje na gradu Grm

17.11.2017 | 14:15

Dolenjsko martinovanje na gradu Grm
Dolenjsko martinovanje na gradu Grm

V dolenjski metropoli se je minuli teden zvrstila osrednja vinska prireditev, Dolenjsko martinovanje, tokrat v prostorih gradu Grm v Novem mestu.

"Vino je žlahtna pijača in to so vedeli že naši predniki". Izjemne zasluge za bistven dvig kakovosti vinogradništva in vinarstva na Dolenjskem pa pripisujemo prav nekdanjemu ravnatelju kmetijske šole Grm ter vinogradniškemu in kletarskemu strokovanjaku Bohuslavu Skalickemu. Skalicki je namreč leta 1897 uredil prav tu v prostorih gradu Grm prvo in edino državno vinsko klet v tedanji Avstriji. Vse čestitke za izvrstno lokacijo ter tako prepletanje naše bogate kulturne dediščine organizatorjem večera, Zavodu Bajka.

Grad Grm je privabil na plan množico ljudi, veliko Novomeščanov ter znanih in tudi manj znanih obrazov. V prijetnem, toplem in romantičnem ambientu smo skozi celotni kulturni program prisluhnili Ansamblu Pogum, sledil je blagoslov mošta ter degustacija mladih vin in martinova kulinarika. Najboljše ocenjeno vino na osrednjem dogodku je tudi tokrat šlo v roke Trški gori, natančneje članu DV Trška gora Dušanu Teropšiču.

Zabavni večer, sproščeno vzdušje ter prijetno druženje je Novemu mestu podarilo eno veliko srce. Še več takšnih in podobnih druženj ter množične udeležbo si želimo. Srce Dolenjske se vnovič predstavi. Raznolikost naše ponudbe je krasilo našo stojnico. Poleg ambasadorjevega vina, domačih dolenjskih dobrot ter promocijskega materiala smo obiskovalcem predstavili tudi novosti. Našo čudovito Dolenjsko ter posamezne njene turistične znamenitosti smo prikazali v slikah ter besedah. Srečali smo tudi nekaj pomembnih osebnosti, tesno povezanih z razvojem turizma v naši Dolenjski.

Srce Dolenjske je bilo z omenjenim dogodkom zelo zadovoljno, pozitivno presenečeno ter se tako tudi v prihodnje pridružuje sodelovanju ter aktivaciji na samem sejemskem prostoru osrednjega dogodka.

Turistično rekreativno društvo Srce Dolenjske

Galerija

_martin (01)
_martin (02)
_martin (03)
_martin (04)
_martin (05)
_martin (06)
_martin (07)
_martin (08)
_martin (09)
_martin (10)
_martin (11)
_martin (12)
_martin (13)
_martin (14)
_martin (15)
_martin (16)
_martin (17)
_martin (18)
_martin (19)
_martin (20)
_martin (21)
_martin (22)
_martin (23)
_martin (24)
_martin (25)
_martin (26)
_martin (27)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

17.11.2017Oceni Obiskovalec 

Kako lahko občina organizira prireditev v tako slabem objektu ki grozi da se bo podrl na obiskovalce? Katastrofa

18.11.2017—     + (1)     – (1)     Oceni Miha 

Nate se ne bo podrl, ker te ni bilo tam. Si naveden kritizer.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava