V zavetju besede 2017 - med finalisti Stane Peček

17.11.2017 | 09:15

V zavetju besede  2017 - med finalisti Stane Peček

Prejšnji torek zvečer (7.11.) je v organizaciji JSKD in njegove izpostave v Idriji potekal sklepni dogodek V zavetju besede 2017, literarni natečaj za starejše avtorje, ki pišejo v slovenskem jeziku

Na letošnji natečaj V zavetju besede so prispela besedila 188 starejših literatov iz vse Slovenije, 141 literarnih ustvarjalk in 47 literatov. Po hitrem pregledu smo našteli in natančno prebrali 133 proznih besedil, 573 pesmi in 6 krajših dramskih prizorov oziroma odlomkov. Vse prijavljene pisce smo v juniju in septembru povabili na šest regijskih srečanj v Martuljek, Logatec, Maribor, Tolmin, Metliko in na Ravne na Koroškem. Pod vodstvom strokovnih spremljevalcev (mag. Gabriela Babnik, dr. Aljoša Harlamov, Barbara Korun, Marjan Pungartnik, Marica Škorjanec, dr. David Bedrač in Marjanca Kočevar) smo izvedli literarne delavnice in dobili izbor 29 nominiranih avtorjev za državno raven, državno srečanje literatov seniorjev - V ZAVETJU BESEDE 2017.

Za izbrane finaliste so organizatorji pripravili pestro celodnevno dogajanje

11.00: Sprejem, pozdrav finalistov in gostov v Topilnici živega srebra ter ogled razstave živega srebra – razvoj od rude do kapljic in uporabe

12.30: Zakaj knjiga?, pogovor o knjigah in samozaložništvu, pod vodstvom Gorana Gluvića, pisatelja, dramaturga in člana komisije za samozaložniške knjige 2016.

15.00: Zavetje in pogum besede, literarna delavnica za izbrane avtorje z državnim selektorjem in pesnikom, dr. Davidom Bandljem.

18.00: Nariši nekaj name, zaključna prireditev s predstavitvijo osmih finalistov, s podelitvijo priznanj za najboljšo samozaložniško knjigo z letnico 2016 in kulturnim programom v Mestni knjižnici in čitalnici Idrija.

Zaključno prireditev je vodila Damjana Peternelj.

Osem finalistov:

Liljana Homovec, Črni vrh

Bernarda Mrak Kosel, Kamna Gorica

Stane Peček, Mokronog

Olga Pega Kunstelj, Grosuplje

Cvetka Pestiček, Slovenska Bistrica

Jožefa Prah, Maribor

Vesna Šare, Koper

Milan Žniderič, Horjul

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, OI Trebnje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava