Martinov pohod »Od pletenke do malkovških goric« dobro obiskan

16.11.2017 | 12:45

Zbiranje pri pletenki velikanki v Tržišču

Zbiranje pri pletenki velikanki v Tržišču

Krst vina pri Malusovi zidanici

Krst vina pri Malusovi zidanici

Na Martinovo soboto, 11. novembra, je Turistično društvo Tržišče v sodelovanju z Aktivom kmečkih žena in Društvom vinogradnikov Malkovec pripravilo tradicionalen Martinov pohod. Preko 120 pohodnikov od blizu in daleč se je zbralo pri pletenki velikanki. Pohodnikom je dobrodošlico zaželela Milena Knez, predsednica TD Tržišče; pozdravila sta jih podžupan Janez Kukec in predsednik KS Tržišče Janez Virant. Domača društva so poskrbela za okrepčilo pohodnikov in prejeli so spominski kozarec za pokušanje mladega cvička. Mladi muzikantje Valentin, Nejc, Timotej in Gašper so zaigrali par pesmi po domače in pohodniki so se lahkega koraka podali proti Malkovcu.

Na poti smo se najprej ustavili v Kaplji vasi, kjer nas je gostil Marjan Pirc, kralj cvička leta 2006. Skozi gozd smo nadaljevali pot proti eni najlepših vasi v sevniški občini, na Škovec, kjer so domačini pohodnike pogostili z domačimi dobrotami. Zapustili smo Škovec, se spustili v dolino in se skozi Topolje povzpeli proti Pavli vasi, kjer se je odprl prelep pogled na malkovške vinske gorice. Pogostili so nas pri zidanici družine Škoporc, ki so imeli na društvenem ocenjevanju izbran najboljši cviček v letu 2017. Zapeli so pevci Društva vinogradnikov Malkovec in potem še podrli klopotec, ki bo počakal novega lastnika najboljšega cvička za prihodnje leto.

Pohod smo zaključili v osrčju Malkovških goric, v Malusovi zidanici s toplim obrokom. V goste se je pripeljal še škof Martin in krstil mošt v vino.

V imenu TD Tržišča hvala vsem društvom in posameznikom, ki ste poskrbeli za pogostitev in dobro voljo pohodnikov.

Janja Seničar Tratar, TD Tržišče

Galerija

_UPOHOD (1)
_UPOHOD (2)
_UPOHOD (3)
_UPOHOD (4)
_UPOHOD (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava