FOTO: Pohod po gadovi sledi

8.11.2017 | 13:10

FOTO: Pohod po gadovi sledi
FOTO: Pohod po gadovi sledi

V soboto , 4. 11. 2017, je Vinogradniško turistično in kulturno društvo Gadova Peč organiziralo tradicionalni pohod Po gadovi sledi. Pohod je potekal po vinskih legah, na katerih so vinogradniki ponujali v gadovih gnezdih zanimive kulinarične dobrote. V številnih vinskih kleteh je bilo mogoče poskusiti tudi mlada vina, ki so po mnenju poznavalcev vin zelo kvalitetna. Na poti smo imeli tudi kulturno-zgodovinski program. Na enem od gadovih gnezd smo predstavili in prebrali pripovedko o gadu Janezu in Vlahu Milošu. Ogledali pa smo si tudi vlaške hrame, ki so še ohranjeni in predstavljajo bogato zgodovinsko zanimivost tega področja.

Pohodniki, ki so prišli na pohod z vseh področij Slovenije, so zelo pohvalili organizacijo pohoda in obljubili, da se naslednje leto spet vidimo.

Vodja pohoda: Anton Zakšek

Galerija

_PEC (01)
_PEC (02)
_PEC (03)
_PEC (04)
_PEC (05)
_PEC (06)
_PEC (07)
_PEC (08)
_PEC (09)
_PEC (10)
_PEC (11)
_PEC (12)
_PEC (13)
_PEC (14)
_PEC (15)
_PEC (16)
_PEC (17)
_PEC (18)
_PEC (19)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (17)

8.11.2017–1     + (0)     – (1)     Oceni trskogorski cvick 

Trška gora je zakon! Nobena gorica se ne more primerjati z njo! lp

8.11.2017–1     + (0)     – (1)     Oceni franci 

Eno samo pijančevanje.

8.11.2017–2     + (0)     – (2)     Oceni ponosni trskogorc 

dežela cvička je trška gora vedno in povsod! Gadova peč pa naj ostane tam kjer je. Ja, tako to je. Vinogradniki radi pijejo. Drugo jih ne zanima.

8.11.2017–2     + (0)     – (2)     Oceni Lolek 

No vsaj en članek, kjer niso spet kakšni borci omenjeni pa njihova mistična herojstva. Vse pohvale avtorju A.Z. lp

8.11.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni Petelinček 

Lolek že prvi komentar je dobra priprava na " bratsko obmetavanje", tvoj pa vsekakor ! Zdej pa resno: Gadova peč je zibelka dolenjskega cvička! Resda tam na vrhu vsakega vinograda ne stoji cerkev kot na Trški gori, je pa Cviček vsaj tako dober kot tisti iz trško gorskih vinogradov!! Če že ne boljši! Seveda pa ta dejstva najbolj prizadenejo " "Trškogorsko srce"!! Pazte, da vas ne pobere " srčna kap". Al pa od ne ravno najboljšega Cvička. Nedaj bože pa od zavisti, da so vina iz Gadove peči in Šentjerneja veliko boljša, in da so ljudje iz teh dveh krajev špica vinogradniki, kletarji in pridelovalci več sortnih vin in ne samo dolenjske kislice))!! Trškogorci ste srečni že, če se nam s kvaliteto Cvička samo malo približate ;--))! Dejte nam ob kaki priložnosti ponudit še kaj drugega. Za začetek kakšno dobro suho al pa polsuho penino donegovano po klasični šampanjski metodi ;-))!! Pa ni treba, da so prejela domača in mednarodna priznanja, tako kot naša!! Le da bodo, pa kakršna koli že ;-))!

8.11.2017+2     + (2)     – (0)     Oceni abecedarij 

zato bratci pijme ga, pijme ga, dok ne puk..ne zora...

8.11.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni Bolek 

Lolek - ni borcev , ni farjev, ni zvezd ( aja te so, a se podnevi ne vidijo ;-))!! ), ni cerkev na vsaki krtini ...., Čisto apolitično druženje v čisto apolitičnem okolju ... Rekel bi - popolnoma normalno srečanje ! Redkost za Dolenjsko in Slovenijo ... Ni ga potrebno zapacat s politiko!

9.11.2017Oceni cvick 

Petelinček, vaš gadek se ne more primerjati z nami. Naše vino in trška gora imata svojo zgodbo in vrhunsko znamko.Trška gora je zakon!

9.11.2017–1     + (0)     – (1)     Oceni jezni trskogorc 

Od kje vam to da je zibelka cvička gadova peč? Spravite se v red. Dovolj imamo že tega. Naredite rajsi kaj za promocijo cvicka in upravicite naziv da vas vidimo!

11.11.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni Gad 

Trška gora nima in nikol nebo imela cvička takšnega kot je v GADOVI PEČI. Pa nehite se vžigat ka nimate en k... pojma. GADOVA PEČ JE ZIBELKA CVIČKA IN ZA VEDNO BO OSTALA.

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava