Skrivnostna Krupa

23.10.2017 | 13:20

Skrivnostna Krupa
Skrivnostna Krupa

V Kulturnem centru v Semiču so 19. oktobra 2017 odprli razstavo 36. extempora mladih likovnikov Bele krajine s pomenljivim naslovom Skrivnostna Krupa. Organizacijo je prevzela OŠ Belokranjskega odreda Semič ob pomoči Društva likovnih ustvarjalcev Semič, Turistične kmetije Cerjanec in predvsem glavnega sponzorja Laboratorijska oprema Kambič. Ustanovitelj podjetja Anton Kambič je v nagovoru spregovoril o tem, kako pomembno je podpirati mlade pri njihovi ustvarjalnosti in prav to počne njihovo podjetje že vrsto let.

Srečanja mladih likovnikov so se 29. septembra 2017 udeležile vse belokranjske osnovne šole, Srednja šola Črnomelj, Varstveno delovni center Črnomelj, študentka pedagoške fakultete Ljubljana, pa tudi šoli, ki sta povezani z Belo krajino - Srednja vzgojiteljska šola Novo mesto in OŠ Grm Novo mesto. Povabilu k sodelovanju se je odzvala tudi OŠ Slave Raškaj iz Ozlja.

Extempore je potekal ob prečudovitem biseru narave, ob izviru reke Krupe, ki s svojo lepoto že tako vabi k ustvarjanju, če pa se ob njej zberejo likovniki, vedno nastane kaj lepega. Gospa Mira Ivanovič je mladim ustvarjalcem izdala kaj vse se skriva v okolici skrivnostne reke in pod njeno prečudovito gladino in tudi zakaj je njena barva tako lepa in nenavadna. Čudovita narava ob izviru Krupe pa je učence in dijake belokranjskih in povabljenih šol prevzela in ustvarili so dela polna vtisov in doživetih občutij. Ob ogledu slik je bilo opaziti številne modro zelene odtenke, tople, harmonične in kontrastne barve v izvirnih pristopih. Slike si bodo lahko ogledali vsi belokranjski šolarji in starši, saj bodo le-te gostovale po vseh belokranjskih šolah. Končno pa bodo slike dobili sponzorji, ki jih bodo razstavili v svojem podjetju.

Prav vsi, ki so sodelovali pri ustvarjanju, so prejeli priznanja - tako mladi likovniki kot tudi njihovi mentorji. Podelili sta jih županja Občine Semič Polona Kambič in likovna pedagoginja na OŠ Semič Vlasta Henigsman. Razstavo je odprla Natalija Kocjančič, svetovalka za likovno umetnost na Zavodu za šolstvo v Ljubljani. V kulturnem programu so nastopili učenci Glasbene šole Črnomelj. Na diatonično harmoniko so zaigrali Žan Belca, Blaž Vrščaj in njun mentor Miro Dizdar. Špela Rom je, pod mentorstvom Rudija Javornika, zaigrala skladbo na saksofon, na klaviaturah jo je spremljala Urška Ristić. Z deklamacijo pesmi Lojzeta Krakarja Jesen sta nastopili učenki 6. razreda OŠ Belokranjskega odreda Semič, Lina Konda in Veronika Vlahovič. Program pa je suvereno in simpatično vodila učenka 8. razreda OŠ Belokranjskega odreda Semič, Naja Kambič.

OŠ Belokranjskega odreda Semič

Galerija

_rextempore_otvoritev (01)
_rextempore_otvoritev (02)
_rextempore_otvoritev (03)
_rextempore_otvoritev (04)
_rextempore_otvoritev (05)
_rextempore_otvoritev (06)
_rextempore_otvoritev (07)
_rextempore_otvoritev (08)
_rextempore_otvoritev (09)
_rextempore_otvoritev (10)
_rextempore_otvoritev (11)
_rextempore_otvoritev (12)
_rextempore_otvoritev (13)
_rextempore_otvoritev (14)
_rextempore_otvoritev (15)
_rextempore_otvoritev (16)
_rextempore_otvoritev (17)
_rextempore_otvoritev (18)
_rextempore_otvoritev (19)
_rextempore_otvoritev (20)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

24.10.2017Oceni vika lozar 

Prizadevni mentorji, prizadevni sponzor, ustvarjalni učenci! Rezultat je tu!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava