Zmagovalci v divjačinski golaž dodali temno čokolado ...
21.10.2017 | 15:40
Divjačinski golaž, jabolčni zavitek in vrsta medenih priboljškov ter velik obisk so značilnosti letošnje že tradicionalne jesenske tridnevne prireditve »Doživite Kočevsko« v organizaciji Turističnega društva Kočevje. Prvega dne so uživali v degustaciji meda in čebeljih izdelkov, na mestni ploščadi je v 14 kotličkih brbotal divjačinski golaž, tekmovalne trojke pa so se trudile, da bi mesu jelena in srne dodali skrivnostne začimbe, ki bi komisijo prepričale o zmagovalnem okusu. »Kuhanje jemljemo kot družabni dogodek, sicer smo k sestavini dodali temno čokolado. Če ne verjamete, pridite na koncu. Naš golaž bo meril visoko,» je dejala Mira Benčina, iz zmagovalne (neuradno tudi najlepše) ekipe Konca vas (na sliki). Na drugo mesto so se uvrstili kuharji Miki servisa, tretje je bilo TŠD Kostel.
M. G.
starejši najprej | novejši najprej
Komentarji (1)
22.10.2017Oceni boris
čestitke zmagovalkam ,mi bi jih najeli da kuhajo na nasi festi v DOLENJSKIH TOPLICAH ,se lahko dogovorimo,
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
DL: Pri Slavku Barboriču - Gasilci obiskali...
pureber: Slavko, še na mnoga leta ti želim.
Na vrtu: Koliko prostora potrebujejo?
sre, 24.4.2024
DL: Kevin Tudija, Rom iz Križevske vasi - Njegov cilj: študij in služba
pon, 22.4.2024
DL: Grad Mirna v angleških rokah - Speča lepotica se prebuja
ned, 21.4.2024
Martin Golob: ''Molim, da bi zmagala pamet''
tor, 23.4.2024
Pobarvajte cvetove hortenzij po svoje
pon, 22.4.2024