Žalna slovesnost na Cviblju, pri spomeniku žrtvam 2. svetovne vojne Žužemberk

21.10.2017 | 11:00

Na Cviblju nad Žužemberkom spomenik in grobnica padlih borcev NOB in aktivistov OF opominjata na več kot dva tisoč žrtev 2. svetovne vojne. V spomin na takratno dogajanje Občina Žužemberk, ZZB za vrednote NOB Slovenije, Odbor VII. korpusa, Združenje borcev za vrednote NOB Novo mesto in Krajevna organizacija ZB Žužemberk pripravljajo žalno svečanost, ki bo v soboto, 21. oktobra 2017, ob 11. uri pri spomeniku na Cviblju.

Memorialno besedo bo imel mag. Mitja Bervar, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, zbrane bo pozdravil tudi župan občine Žužemberk Franc Škufca.

V sklopu svečanosti bodo vence položile delegacije Republike Slovenije, ZZB za vrednote NOB, odbora VII. korpusa in KO ZB Žužemberk, tujih diplomatskih predstavništev, katerih borci so padli v Suhi krajini, predstavniki borčevskih organizacij in ostali.

V programu žalne svečanosti pa bodo sodelovali: častna enota Slovenske vojske, Mestna godba Novo mesto, recitatorji, KUD Žužemberški rogisti, Moški pevski zbor Lopar s Primorske in 1. spominski dolenjski partizanski bataljon.