Nova pridobitev za družino Ambrožič iz Bereče vasi - avto za Anjo

20.10.2017 | 08:15

Nova pridobitev za družino Ambrožič iz Bereče vasi - avto za Anjo

Gre za štiričlansko družino iz občine Metlika njihova hčerka Anja ima diagnozo cerebralne paralize in prirojene maliformacije živčevja. Do tretjega meseca je bila Anja zdrav dojenček. Po tretjem mesecu pa so opazili zaostajanje v razvoju. Pri treh letih je dobila še epileptične napade. Anja potrebuje 24-urno pomoč. Vsakodnevno jo vozijo na terapije in v varstvo v Novo mesto. Zaposlen je samo oče, mama pa skrbi za bolno hčerko Anjo. Družini smo leta 2012 v sklopu humanitarne akcije Rdečega križa Metlika in velikega prispevka donatorjev pripomogli pri nakupu in montaži hišnega dvigala kot prepotrebne pridobitve za lažji vsakdan hčerke Anje.

Anja pa z leti (danes ima 11 let) postaja vse večja in težja, kar je bil tudi eden izmed razlogov, da so se odločili za nakup novega vozila, prilagojenega za prevoz oseb s posebnimi potrebami.

(podroben opis v prošnji staršev v priponki)

V mesecu juniju smo k prošnji družine Ambrožič pristopili tudi na Rdečem križu Metlika.

Do oktobra letos smo s pomočjo donatorjev (Krka d.d. NM, Perspektiva FT d.o.o. Lj, Rdeči križ Slovenije, Rdeči križ Metlika in Adria mobil NM) zbrali 5.000 € pomoči za avto omenjeni družini, katerega cena je bila 20.000 €, sama predelava avta pa 8.500 €.

Novo pridobitev (avto) predelan za osebe s posebnimi potrebami, smo si pri družini pobljiže ogledali 18.10.2017 ter jim zaželeli srečno, predvsem pa varno vožnjo.

Rdeči križ Metlika se zahvaljuje vsem donatorjem za pomoč in razumevanje za in v prid družine Ambrožič in njihove hčerke Anje.

Hvala vam.

Rdeči križ Metlika
sekretarka Zalka Klemenčič

Prošnja za pomoč [.doc] (19 kB)

Galerija

_zavto (1)
_zavto (2)
_zavto (3)
_zavto (4)
_zavto (5)
_zavto (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava