Zlati kolajni in ena bronasta na 2. pokalni tekmi za Karate klub Brežice

25.9.2017 | 08:15

Zlate deklice v katah ekipno

Zlate deklice v katah ekipno

Ela Petan kot zmagovalka v borbah

Ela Petan kot zmagovalka v borbah

V soboto, 23.9.2017 smo se s številčno ekipo tekmovalcev našega kluba udeležili 2. Pokalne tekme Karate zveze Slovenije v borbah, katah in ekipnih katah za starostne kategorije do 18 let. Nastopilo je 47 klubov s 460 nastopi, kar je kar solidna konkurenca. Tekmo je organiziral Karate klub Žalec. Po uspešnosti smo med klubi dosegli 14. mesto, kar nas je uvrstilo v zgornjo četrtino. Prav vsi naši tekmovalci so pokazali pravi športni borbeni duh in na tekmovanju prikazali najbolje kar znajo.

V kategoriji »kata deklice« so v konkurenci 38 tekmovalk nastopile štiri naše tekmovalke.  Najdlje je prišla Maja Lakner, ki je šele po treh zmagah izgubila proti nasprotnici in se kasneje ni uvrstila v finale. Prav vse pa so svoje kate izvedle zelo solidno.

So pa v kategoriji »kata ekipa deklice« v konkurenci 6 ekip Tjaša Petkovič, Sara Marija Lavrič in Maja Lakner suvereno zmagovale vse do finala, kjer so premagale ekipo KK Kranj1 in zasluženo osvojile prvo mesto – zlato medaljo.

V kategoriji »kata mlajše kadetinje« je v konkurenci 30 tekmovalk nastopila Ela Petan, ki je po odličnih izvedbah zahtevnih kat izgubila šele v polfinalu in zasedla tretje mesto – bronasto medaljo.

V kategoriji »kate mladinke« je v konkurenci 9 tekmovalk nastopila tudi naša Nika Omerzo, ki je zasedla peto mesto. Pohvaliti velja solidne izvedbe zahtevnih tekmovalnih kat.

Ela Petan je v kategoriji mlajših kadetinj do 45kg osvojila zlato medaljo v športnih borbah. Upoštevajoč dejstvo, da je Ela letos menjala starostno kategorijo in je med konkurentkami najmlajša, priča o tem, da se razvija v zrelo in zelo perspektivno tekmovalko. Ela je na tekmi dosegla 3 zaporedne zmage in prav vse od njih je zaključila brez prejete točke. V prvem krogu je z 2:0 premagala Saro Arsenič iz Postojne, v drugem Polono Zavratnik iz Gorice, prava poslastica pa je bil finalni boj z Jerco Repič iz Kranja, ki je prav tako dominirala do finala. Ela je do potankosti izpolnjevala taktično zamisel, v boju je bila suverena in odločna in zasluženo zmagala z 2:0.

Preostalim borcem tokrat žal ni uspel preboj med najboljše, so pa vsi pokazali, da so v svojih kategorijah konkurenčni, hkrati pa je tekma pokazala še precej rezerv in napak, katerim se bomo posvečali na prihajajočih treningih. Omenimo naj Tjašo Petkovič, ki je v prvem krogu slavila 6:3, v drugem je bila kasnejša finalistka žal premočen nasprotnik in Ano Sever, ki je izgubila z minimalnim zaostankom (2:3) z večkratno pokalno zmagovalko in favoritinjo kategorije. Konstanten napredek kaže tudi Ivana Lukić, ki je tokrat tekmovanje predčasno končala zaradi 4 premočnih udarcev. Sebastjan Lašič tudi ni uspel pokazati nespornega potenciala, ki ga ima.

Klubski borci kažejo nenehen napredek in z resnim ter pravilnim delom čaka klub uspešna prihodnost v panogi, ki bo svoji debi dočakala v Tokiu na olimpijskih igrah.

KK Brežice

Galerija

_zz (1)
_zz (10)
_zz (11)
_zz (12)
_zz (13)
_zz (14)
_zz (15)
_zz (16)
_zz (17)
_zz (2)
_zz (3)
_zz (4)
_zz (5)
_zz (6)
_zz (7)
_zz (8)
_zz (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava