''Vesela jesen'' na raškem gradu

24.9.2017 | 13:40

''Vesela jesen'' na raškem gradu
''Vesela jesen'' na raškem gradu

V petek, 15. septembra, je bilo na Raki v gradu že trinajsto srečanje upokojencev iz bližnje in daljne okolice. V preteklih letih so imeli takšna množična srečanja tudi dvakrat na leto, vendar so to opustili. Do sedaj so se v oktobru srečevali vsako leto v drugem kraju, ker pa so letos na Pokrajinski zvezi društev upokojencev Posavje izrazili željo, da bi bilo to srečanje na raškem gradu, se je predsednica raških upokojencev Fanika Metelko odločila za septembrski datum, ker je v oktobru že precej hladno za srečanje na odprtem.

Po nagovoru predsednika Pokrajinske zveze upokojenskih društev Posavje Jožefa Žnidariča je na dvorišču obnovljenega gradu sledil bogat kulturni program. Z recitali, skeči, glasbo so se predstavili kulturniki iz Kapel, Brežic, Dobove, Krškega, Brestanice, Senovega, Šentjanža, Sevnice in seveda z Rake. V času prireditve je bila odprta tudi razstava sekcije ročnih del društva upokojencev Raka, katero vodi Polonca Ulčnik, prav tako pa tudi razstava slik Jožeta Šterka.

Tako kot je še v svojem nagovoru dejala sama predsednica raškega društva, je cilj druženja Vesele Jeseni, da se družijo, izmenjuje svoje ideje, prepevjo in pa seveda ohranjanjo starih pesmi, katere gredo še prehitro v pozabo.

Seveda pa tako množično srečanje, katerega se je udeležilo preko 250 članov iz devetih upokojenskih društev, sama predsednica ne bi mogla izpeljati, če ne bi imela pomoči svojih članov in ekipe, pa pomoči KS Raka, samega predsednika Silva Krošlja in pa lastnika gradu. Celotno prireditev ali srečanje je povezovala moderatorka Sonja Povhe Pajk.

Anton Hruševar

Galerija

t-raka (1)
t-raka (10)
t-raka (11)
t-raka (12)
t-raka (13)
t-raka (14)
t-raka (15)
t-raka (16)
t-raka (17)
t-raka (18)
t-raka (19)
t-raka (2)
t-raka (20)
t-raka (21)
t-raka (22)
t-raka (23)
t-raka (24)
t-raka (3)
t-raka (4)
t-raka (5)
t-raka (6)
t-raka (7)
t-raka (8)
t-raka (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava