Večer radeških folklornikov - tudi ljudsko med ljudmi priljubljeno ...

23.9.2017 | 11:00

Večer radeških folklornikov - tudi ljudsko med ljudmi  priljubljeno ...
Večer radeških folklornikov - tudi ljudsko med ljudmi  priljubljeno ...
Večer radeških folklornikov - tudi ljudsko med ljudmi  priljubljeno ...

Na izredno deževno sobotno popoldne so za popestritev dogajanja poskrbeli člani domačega Folklornega društva Brusači, kateri so z glasbenimi in plesnimi gosti pripravili kulturni dogodek, poimenovan Po ljudsko v parku.

In čeprav je deževno vreme nastopajoče in obiskovalce preusmerilo iz prvotno načrtovanega prizorišča, parka nasproti občinske stavbe, v radeški kulturni dom, ni bilo razpoloženje nič manj veselo.

Gostje iz Hrvaškega kulturnega društva Istra Piran so zaplesali istrske in splitske plese - slednje v originalnih, bogato izvezenih nošah.

Komorna skupina ljudske glasbe Glasbene šole Laško-Radeče v sestavi Iza Kalin, Zoja Kalin, Gregor Strniša, Žan Baumgartner in Nejc Klanšek (pod mentorstvom Borisa Razborška) je navzoče spomnila na melodijo ljudskih skladb Hruške, tjepke, jabuka in Potoček, Otroška folklorna skupina Ringa Raja pa je s svojim hudomušnim in prikupnim nastopom privabila največ nasmeškov na obraze obiskovalcev.

Folklorno društvo Brusači se je na kulturni prireditvi, katero so pripravili v počastitev praznika občine Radeče, predstavilo s pesmimi in plesom, pa tudi s prikazom iger, kakršne so nekoč izvajali fantje v boju za naklonjenost deklet.

Poleg pestrega kulturnega programa, katerega je povezovala Jerneja Novak, je bila prireditev tudi zanimiv prikaz oblačilne dediščine, saj so si navzoči lahko ogledali preprosto opravo, ki je služila kot praktična delovna obleka, bogato okrašena plemiška oblačila in otroška oblačila, da je bila tudi glasbena spremljava čim bolj podobna tisti iz nekdanjih časov pa sta poskrbela godca Brane Motoh na orglicah in Drago Brilej na lončenem basu.

S tem, ko so domačini napolnili radeški hram kulture skorajda do zadnjega kotička, so dali nedvomno vedeti, da je tudi ljudsko med ljudmi priljubljeno ...

Doroteja Jazbec

Galerija

FD BrusaÄŤi_01
FD BrusaÄŤi_02
FD BrusaÄŤi_03
FD BrusaÄŤi_04
FD BrusaÄŤi_05
FD BrusaÄŤi_06
FD BrusaÄŤi_07
FD BrusaÄŤi_08
FD BrusaÄŤi_09
FD BrusaÄŤi_10
FD BrusaÄŤi_11
FD BrusaÄŤi_12
FD BrusaÄŤi_13
FD BrusaÄŤi_14
FD BrusaÄŤi_15
FD BrusaÄŤi_16
FD BrusaÄŤi_17
FD BrusaÄŤi_18
FD BrusaÄŤi_19
FD BrusaÄŤi_20
FD BrusaÄŤi_21
FD BrusaÄŤi_22
FD BrusaÄŤi_23
FD BrusaÄŤi_24
FD BrusaÄŤi_25
FD BrusaÄŤi_26

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava