David Božič državni motociklistični prvak

23.9.2017 | 10:15

David Božič državni motociklistični prvak

Na najvišjo stopničko letošnjega cestnohitrostnega motociklističnega državnega prvenstva Alpe Adria (kategorija Superstock 1000) je stopil posavski motociklist, David Božič.

Po tem, ko je lansko sezono prvič tekmoval v Alpe Adria prvenstvu in osvojil 2. mesto na DP in 12. mesto v skupnem, regijskem seštevku, se je z večjo samozavestjo in poznavanjem razmer ter tudi občutnejšo podporo sponzorjev podal sezoni 2017 naproti.

Po odličnih predstavah na evropskih dirkališčih Poznan (Poljska), Slovakiaring (Slovaška) in Pannonia Ring (Madžarska) je Božič letošnju sezono zaključil na bližjem Grobniku (Rijeka, Hrvaška), kjer je potrdil letošnjo vrhunsko pripravljenost in osvojil odlično drugo mesto v kategoriji SUPERSTOCK 1000.

34-letnik iz Žadovinka pri Leskovcu pri Krškem se je v ravnokar zaključeni sezoni za najvišje uvrstitve boril z motociklom BMW S1000RR kot član ekipe Bs Motosport Racing Team (AMD Kranj), poleg omenjenih treh dirk, ki so štele za državno prvenstvo Slovenije pa je uspešno nastopil tudi v Poznanu na Poljskem ter Grobniku na Hrvaškem.

"Zahvaljujem se vsem partnerjem, sponzorjem ter članom mojega tima, kateri so mi pomagali na poti do doseganja rezultatov, " še poudari pomen skupnega sodelovanja adrenalinski navdušenec, ki kot edini iz posavske regije tekmuje v motociklističnih dirkah.

Sicer je Božič v skupni razvrstitivi v razredu mednarodnega prvenstva Alpe Adria osvojil 6. mesto v konkurenci 50 najboljših voznikov iz Poljske, Češke, Slovaške, Italije, Avstrije, Hrvaške,Turčije in Bolgarije, ob čemer pravi, da je zadovoljen s sezonskimi rezultati.

"Vsem voznikom AA prvenstva in državnega prvenstva Slovenije čestitam za dosežene rezultate,kar se tiče naslednje sezone, pa upam na še boljše rezultate, napredovanje in na nove izkušnje," ambiciozno pove Božič, ki se v letu 2018 nadeja višjega nivoja z vidika števila voznikov in izbora vrhunskih dirkalnih stez.

D. J.

Galerija

rb (1)
rb (2)
rb (3)
rb (4)
rb (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava