Na mednarodnem športnem taboru Občuti svobodo vode živahno in ustvarjalno - čas!

23.9.2017 | 12:40

Na mednarodnem športnem taboru Občuti svobodo vode živahno in ustvarjalno - čas!
Na mednarodnem športnem taboru Občuti svobodo vode živahno in ustvarjalno - čas!

V sklopu projekta Občuti svobodo vode v Brežicah poteka mednarodni športni tabor. Na taboru osebam s posebnimi potrebami in otrokom z manj možnostmi, ob sofinanciranju Evropske Komisije, Občina Brežice omogoča strokovno vodenje in preizkušnjo vodnih športov (kajak, kanu, wakeboarding, SUP) ter drugih organiziranih vadb na prostem, potekajo pa tudi različne ustvarjalne aktivnosti.

V petek so udeleženci tabora popoldne preživeli na čolnih na Borštu, včeraj zjutraj pa je bil na vrsti »suhi trening« v Grajskem parku, že popoldan pa so se vrnili na vodo, tokrat na deske.

Štiridnevno bivanje v času tabora je obogateno z raznolikimi spremljevalnimi aktivnostmi. Vključitev je za vse udeležence brezplačna in vključuje nastanitev, prehrano ter športne in druge aktivnosti tako za otroke, invalide kot tudi za spremljevalce. Včeraj se v sklopu tabora ustvarjalo in se razgibavalo 27 udeležencev, ki jih je obiskal tudi župan občine Brežice Ivan Molan, nato se jim je pridružilo še 13 novih prijateljev. Prvi vtisi udeležencev so odlični, marsikdo bi želel tabor kar podaljšati, je povedala vodja projekta podžupanja občine Brežice Katja Čanžar.

L. K.

Galerija

v-kamp (1)
v-kamp (10)
v-kamp (11)
v-kamp (2)
v-kamp (3)
v-kamp (4)
v-kamp (5)
v-kamp (6)
v-kamp (7)
v-kamp (8)
v-kamp (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava