Začetki Luke Dončića? V Krki seveda:)

18.9.2017 | 14:40

Mali Luka na parketu Štuklja (foto: Marko Klinc)

Mali Luka na parketu Štuklja (foto: Marko Klinc)

Ekipa Krke v sezoni 2000/01: zadaj: Aleš Pipan (glavni trener), Dejan Jevtović, Miloš Ščekić, Martin  Mihajlović, Franjo Arapović, Joseph Pierre Courtney, Bennett Davison,  Saša Dončič, Ranko Mandič (pomočnik trenerja); spredaj: Samo Grum,  Aleksander Čapin, Dragiša Drobnjak, Simon Petrov, Vladimir Anzulović (foto: KK Krka)

Ekipa Krke v sezoni 2000/01: zadaj: Aleš Pipan (glavni trener), Dejan Jevtović, Miloš Ščekić, Martin Mihajlović, Franjo Arapović, Joseph Pierre Courtney, Bennett Davison, Saša Dončič, Ranko Mandič (pomočnik trenerja); spredaj: Samo Grum, Aleksander Čapin, Dragiša Drobnjak, Simon Petrov, Vladimir Anzulović (foto: KK Krka)

Predstavitev Saše Dončića na tedanji Krkini spletni strani

Predstavitev Saše Dončića na tedanji Krkini spletni strani

Upamo si trditi, da je eden prvih parketov, na katerem je danes 18-letni čudežni deček evropske košarke (če omenimo le enega od superlativov, s katerimi te dni hvalijo Luko Dončića) prvič držal košarkarsko žogo v rokah, tisti v novomeški ŠD Leona Štuklja! Na prvi fotografiji desno vidite malega Luko leta 2001 v Štuklju ... takrat je namreč njegov oče Saša Dončić igral za KK Krko, novomeški fotograf Marko Klinc se denimo spominja, da je v tistih časih naredil veliko fotografij malega Luke, ki je tako ali drugače spremljal igro svojega očija ...

Naj spominmo - Krkaši so v sezoni 2000/01 igrali v Suproligi in 1. SKL:

- v Suproligi je ekipa osvojila 8. mesto v skupini B (7 zmag in 11 porazov), se uvrstila v osmino finala, kjer je z grškim Panathinaikosom izgubila z rezultatom 2:0 v zmagah,

- v 1. SKL pa so krkaši osvojili 2. mesto (27 zmag in 5 porazov), potem, ko so v finalu izgubili proti Union Olimpiji z rezultatom 3:0 v zmagah.

Malo nostalgije v današnji evforiji :)

lokalci

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

18.9.2017Oceni Kje so ti časi 

Samo majhen popravek: fant s številko 14 ni Miloš Ščekič, temveč Miloš Mirković. Lp

19.9.2017Oceni marušič 

za enoletnika- zelo velik otrok

19.9.2017Oceni lukec 

Slabo računaš. Luka je letnik 1999, in to februar ... torej je na slikci lahko že bližje trem letom kot pa enemu :)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava