Diakonsko posvečenje v Pleterjah in 25 let karmeličank

22.8.2017 | 13:35

Diakonsko posvečenje v Pleterjah in 25 let karmeličank

Sredi Dolenjske sta se v zadnjih dneh zgodila dva pomembna dogodka v dveh kontemplativnih redovih (meniška redovna skupnost, ki izrazito goji duha notranje molitve in katere pripadniki živijo skrito življenje samo znotraj samostana).

V nedeljo, 20. avgusta 2017, je v kartuzijanskem samostanu Pleterje potekalo diakonsko posvečenje. Novomeški škof Andrej Glavan je podelil diakonat (prvo stopnjo duhovniškega posvečenja) kartuzijanu br. Joachimu Schmidtu. Brat Joachim je bil rojen leta 1974 na Poljskem in je že osem let član meniške kartuzijanske skupnosti. Prihodnje leto bo, če Bog da, prejel mašniško posvečenje.

Redovnice karmeličanke pa letos praznujejo 25-letnico ustanovitve karmeličanske skupnosti v Mirni Peči in 20-letnico blagoslovitve novega samostana. V ponedeljek, 21. avgusta 2017, zvečer je ob tej priložnosti slovesno sveto mašo daroval novomeški škof Andrej Glavan ob somaševanju bližnjih duhovnikov. Z mašo in v programu po njej so se sestre zahvalile Bogu, vsem prijateljem in dobrotnikom za 25 let njihove navzočnosti na Dolenjskem. Glavno poslanstvo sester karmeličank je molitev za potrebe sveta in Cerkve ter notranja združitev z Jezusom. Hkrati pa opravljajo različna dela znotraj samostana. Samostan v Mirni Peči je posvečen Mariji, Kraljici angelov.

Bogu smo hvaležni za dva močna kontemplativna redova, kar je posebnost za tako majhno področje, kot je novomeška škofija.

Škofija Novo mesto

Galerija

_25 let karmela v Mirni PeÄŤi, 21_avg_2017, foto_K_HoÄŤevar (1)
_25 let karmela v Mirni PeÄŤi, 21_avg_2017, foto_K_HoÄŤevar (2)
_25 let karmela v Mirni PeÄŤi, 21_avg_2017, foto_K_HoÄŤevar (3)
_Joachim_1 (1)
_Joachim_1 (2)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava