Jubilejni Črnfest v prvem tednu potrdil, da je dober za vse

22.8.2017 | 13:00

Jubilejni Črnfest v prvem tednu potrdil, da je dober za vse
Jubilejni Črnfest v prvem tednu potrdil, da je dober za vse

Festival glasbe, smeha, športa, gledališča in otroškega rajanja se je po spektakularnem začetku s skupinama Demolition Group in LET3 nadaljeval v stilu svojega slogana – »Dobro za vse«. V ponedeljek (14.8.) je v grajskem atriju svoje kolesarsko popotovanje po svetu predstavil Tomaž Humar mlajši, sledil pa je kviz o Črnfestu za starešine Kluba belokranjskih študentov. V torek je obiskovalce nasmejal stand-up komik Boris Kobal, na odru pa sta se mu pridružila tudi Matic Kokošar  in Dušan Tomić. Črnfest ni niti najmlajših obiskovalcev pustil ravnodušnih. V sredo so si namreč lahko ogledali glasbeno lutkovno predstavo po stari ljudski koroški pripovedki O miški, ki si je trebušček raztrgala. Otroci so tako miški pomagali najti vse sestavine, da si je zakrpala trebušček. V četrtek pa je obiskovalce navdušila dolgo pričakovana predstava Gledališke skupine KBŠ, ki je zaigrala avtorsko igro Hiša, nastalo pod peresom nadobudne pisateljice Nastasje Schweiger.

MAGNIFICO PREBUDIL BELOKRANJSKI ZANOS

Črnfest je v soboto v polni moči obudil črnomaljsko mestno jedro. Čez dan je potekala ČrnFest dežela za najmlajše, kjer so malčki rajali ob športnih igrah, gusarski zabavi, lovu na zaklad, spretnostnih igrah in likovnih delavnicah. Na ulici Staneta Rozmana so potekale skavtske igre, košarkarska delavnica (košarkarski koš pri Piccolu, KK Kolpa Črnomelj), Muay Thai trening (Gladiator Gym – Majer), Shape Boxing trening (Gladiator Gym – Majer) in monociklizem. Sočasno je potekala tudi razstava vseh dosedanjih plakatov na festivalu. Popoldne je v starem mestnem jedru potekal tudi oviratlon, ki je bil prvič izveden v Beli krajini, teniški turnir v mešanih dvojicah pa je potekal v Loki.

V večernih urah je za uvod v koncertni del glavnega dogodka Črnfesta poskrbel Bro, glasbeni projekt, ki se je začel oblikovati v obdobju delovanja udarnega dvojca Da Phenomena. Za glavni spektakel večera je poskrbel naš belokranjski rojak Magnifico, ki je s svojim nastopom dodobra razgrel obiskovalce in v njih s pesmijo Pastirče mlado, ki je množično odmevala na črnomaljskem Trgu svobode, prebudil belokranjski zanos. Na odlično obiskanem koncertu je za konec nastopil še vsem dobro znani Pero Lovšin s Španskimi borci in tako zaključil glavni dogodek Črnfesta, ki ga ni pokvarilo niti slabo vreme. Črnfest je s sobotnim dogodkom, na katerem so se skozi šport, zabavo in glasbo združile vse generacije, le še potrdil, da je res dober za vse.

D. V.
Foto: Jan Kocjan, Petra Kralj in Jure Horvat

Galerija

_basket-26
_Boris Kobal stand-up
_Gledališka predstava Hiša (2)
_Gledališka predstava Hiša (3)
_LET3
_magnifico_jure-62 (1)
_magnifico_jure-62 (10)
_magnifico_jure-62 (11)
_magnifico_jure-62 (12)
_magnifico_jure-62 (2)
_magnifico_jure-62 (3)
_magnifico_jure-62 (4)
_magnifico_jure-62 (5)
_magnifico_jure-62 (6)
_magnifico_jure-62 (7)
_magnifico_jure-62 (8)
_magnifico_jure-62 (9)
_Otroška predstava Brina
_sobota-363
_Turnir v Archingu
_Turnir v košarki

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava