Helen Mirren o 'mračni slovenski duši' Melanie Trump

16.8.2017 | 13:30

Melania Trump ob obisku v Vatikanu, ko se je s papežem pogovarjala tudi o slovenski potici  (foto: arhiv; Profimedia)

Melania Trump ob obisku v Vatikanu, ko se je s papežem pogovarjala tudi o slovenski potici (foto: arhiv; Profimedia)

Helen Mirren - Tudi ona ima mračno dušo, pravi. (foto: Profimedia)

Helen Mirren - Tudi ona ima mračno dušo, pravi. (foto: Profimedia)

Britanska igralka Helen Mirren je v pogovoru za ameriško žensko revijo Allure kritično komentirala vlogi Melanie in Ivanke Trump. Igralka, sicer znana feministka, je povedala, da tako prva dama kot prva hči oziroma predsednikova svetovalka ne storita nič, da bi Donalda Trumpa ustavili pri njegovih spornih političnih potezah.

"Če si pogledate Mel, pomislite, da gre za eno najvplivnejših žensk na svetu, ki ga lahko zaustavi. To ji je takrat z roko skoraj uspelo," je povedala igralka in se navezala na prizor pri izstopanju z letala, ko je Melania Trump odrinila moževo roko.

Igralka je spomnila na svoje vzhodnoevropske, ruske korenine in na to, da ima tako kot prva dama "mračno dušo". "Ta mračna slovenska duša bo prej ali slej prišla na dan. Vse, kar mora Melania storiti, je, da vaši reviji nakloni en lep intervju," je povedala igralka.

Helen Mirren ni izbirala besed niti ob Ivanki Trump, ki ji priznava retorične spretnosti, a je vsebina njenih besed prazna. Knjiga predsednikove hčere z naslovom Ženske, ki delajo (Women who work) se po mnenju igralke nikakor ne dotakne življenja večine žensk, pač pa vsebuje nasvete, kot je ta, "naj si ženske vzamejo čas za masažo".

Helen Mirren, ki je za vlogo v filmu Kraljica prejela oskarja, je bila že v času ameriške predsedniške kampanje kritična do Trumpa in je v tekmi podpirala Hillary Clinton. Trumpa je takrat označila za "dinozavra, sovražnega do žensk".

mk

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

16.8.2017Oceni Hell Miren 

Pa zakaj vam je melanija tak trn v peti ?

17.8.2017Oceni Svetla plat Bele Hiše 

https://www.youtube.com/watch?v=qntwGvuY8Ko https://www.youtube.com/watch?v=T2IyiF5qusU

17.8.2017+2     + (2)     – (0)     Oceni nelevinedesni 

simptomatično, vsaki "feministki" je. trn v peti, I mean...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava