Klavnični odpadki v breznu; sanacije potrebna tudi Banova jama

10.8.2017 | 14:15

Banova Jama (foto: Ekološka patrulja DEZ, 12.04.2017)

Banova Jama (foto: Ekološka patrulja DEZ, 12.04.2017)

Brezno pri bosanski bajti (foto: Klub jamarjev Kostanjevica na Krki 26.07.2017)

Brezno pri bosanski bajti (foto: Klub jamarjev Kostanjevica na Krki 26.07.2017)

Na podlagi ugotovitev naše Ekološke patrulje DEZ, urgenc Kluba jamarjev Kostanjevica na Krki in splošnega zgražanja ekološko ozaveščenih občanov občine Kostanjevica na Krki vas kot odgovorni osebi pravne osebe Občine Kostanjevica na Krki (poslano na Občino Kostanjevica na Krki, županu g. Ladku Petretiču in direktorici bčinske uprave Juditi Lajkovič) pozivamo, da takoj, nemudoma sanirate oziroma odstranite iz narave dva črna odlagališča odpadkov v vaši občini: odpadke iz Banove jame in klavnične odpadke iz Brezna pri bosanski bajti (za obe lokaciji ste osebno že obveščeni na več načinov).

Po veljavni zakonodaji je za odstranitev odpadkov iz narave odgovoren povzročitelj. V primeru, da povzročitelj ni znan oziroma se ga ne dá ugotoviti, je za odstranitev odpadkov odgovorna vaša občina na vaše stroške. V primeru, da pri odstranjevanju odpadkov iz narave občina ugotovi, kdo je povzročitelj črnega odlagališča, lahko stroške odstranitve naprti povzročitelju.

Neverjetno je, da Občina Kostanjevica na Krki (takoimenovane »Dolenjske Benetke«) ne reagira na urgence jamarjev in ne reagira na opozorila ekološko ozaveščenih občanov pri tako velikih in javno znanih črnih odlagališčih. Naša Ekološka patrulja DEZ in jamarji smo celo ugotovili, da je nad Banovo jamo na že postavljeni tabli lažen napis: »Srečno očiščeno območje«, v bližini tega napisa pa ograja. Ograjo in table o prepovedi odlaganja odpadkov se postavi takrat, ko je že opravljena temeljita sanacija črnega odlagališča.

V primeru, da se sanacije oziroma odstranitve teh dveh črnih odlagališč iz narave ne boste lotili takoj oz. nemudoma, bomo kot DEZ Dolenjski ekološki zavod Novo mesto sklicali novinarsko konferenco na licu mesta pri obeh teh črnih odlagališčih, za vse medije v Sloveniji, in uradno kazensko ovadili odgovorne osebe pravnih oseb! Dovolj je sprenevedanja!

Lepo vas pozdravljamo!

DEZ Dolenjski ekološki zavod Novo mesto
Strokovni in izvršni direktor: Jože Povšič, univ.dipl.org.,str.inž.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (11)

10.8.2017Oceni Pavel 

Morda so spod še kakšne človeške kosti, teh pa se ne sme izkopavati po ...na kraju samem!

11.8.2017Oceni Nona 

Močno upam,da boste res te ljudi,ki so odgovorni ovadili,predvsem pa bi bilo potrebno odkriti tistega,ki te odpatke tu odlaga,ga ovaditi in kaznovati z zelo visoko globo in to objaviti v vseh medijih,morda bi ostale primitivce,ki imajo tak namen odvrnilo od dejanja.

12.8.2017Oceni vika lozar 

Sramota, v Sloveniji je odkritih že kar nekaj jam s podobno vsebino. Pa niso za to krive samo klavniške firme, tudi sosed soseda bi lahko videl, kako odnaša drobovino in še kaj v naravo! Take in podobne umazane zadeve se dogajajo zato, ker nam je figo mar za vse kar je okoli nas in nimamo neposredne koristi od tega!

16.8.2017+2     + (2)     – (0)     Oceni Marta 

Tudi človeške kosti je treba prekopati in poiskati DNK potomcev, da se jih dostojno pokoplje. Vzgled naj nam bo Bosna-Srebrenica.

16.8.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni Stane 

Se strinjam z Marto.

16.8.2017Oceni abecedarij 

smrt klerofašizmu, svoboda narodu

16.8.2017Oceni Mujo iz Doboja 

kateremu narodu svoboda ?

16.8.2017Oceni abecedarij 

proletarci vseh dežel

16.8.2017Oceni Mujo iz Doboja 

kaj pa naša partija?

16.8.2017Oceni abecedarij 

matr smo nažgal tabejle45 čez Karavanke...čuj, pa so nam jih Anglikanci nazaj poslal..ti matr..vužgi...

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava