Simbol izpod kosilnice

23.7.2017 | 11:50

Simbol izpod kosilnice
Simbol izpod kosilnice

Senovska dolina je prežeta z zanimivimi ljudmi, ki se ukvarjajo z najrazličnejšimi hobiji, ki pa včasih presežejo te meje. Dolgoletni član našega društva upokojencev, gospod Viktor Richter je človek, ki pri svojih sedeminosemdesetih letih nenehno ustvarja, je poln idej, velik poznavalec narave in njenih zakonitosti.  Široko znanje s pridom uporablja  v vsakdanjem življenju. Tako je v mozaik praznovanja 70 letnice DU Senovo dodal svoj kamenček. Na zelenici pred hišo v Dovškem je v travi upodobil znak Zveze društev upokojencev Slovenije, ki je tudi znak našega društva. Znak je 680 krat povečan od uradno objavljene listine društva. Na ograji pa ga dopolnjuje  transparent: Društvo upokojencev Senovo - 70 let.

V veliko zadovoljstvo in ponos nam je bilo, ko smo si stvaritev ogledali 16. junija 2017. Predsednik  DU Senovo g. Ludvik Grilc je v nagovoru z veseljem g. Viktorju čestital, izrekel veliko priznanje za opravljeno delo in izročil pisno zahvalo društva.

Gospoda Viktorja poznamo kot avtorja dosedanjih 13 kreacij na domačem travniku. Pri snovanju, delu in izvedbi ga podpira in mu stoji ob strani žena Marija, sinova in širša družina. Dela z dobro voljo in zagnanostjo.  Kako ustvarjalno je lahko življenje v poznih jesenskih letih, je poudaril g. Jože Žnidarič, predsednik PZDU Posavje in hkrati podpredsednik DESUS-a, ki mu je prisrčno čestital z obljubo, da ga še obišče. Po skupnem fotografiranju in prijetnem druženju se je g. Viktor ganjen zahvalil za priznanje in obljubil, da bo društvu v zahvalo znak vzdrževal čez celo leto, dokler bo trava v rasti. V čast mu je, ker je v letošnjem jubilejnem 20. letu  ustvarjanja na zelenici pred hišo prav znak upokojencev.

Ob kramljanju s člani društva nam je povedal še kar precej zgodb iz svojega bogatega ustvarjalnega življenja in poudaril: »Rad imam to naše društvo, zvesto vodstvo in člane, saj skrbijo za vsestransko vključenost upokojencev na športnem, kulturnem, socialnem, izobraževalnem področju, ki nas povezuje in lepša upokojenski vsakdan.«

Tekst: Irena Gmajnar
Foto: Boštjan Colarič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava