Vaše fotke: Tudi reševalci v Zalogu ...

21.7.2017 | 12:30

Vaše fotke: Tudi reševalci v Zalogu ...
Vaše fotke: Tudi reševalci v Zalogu ...
Vaše fotke: Tudi reševalci v Zalogu ...

Morda kakšna fotka aktualnega požara pride prav za medije. Predvsem pa, da ljudstvo ve tudi za prizadevanja zdravstva, oziroma NMP (Nujne medicinske pomoči) ...

                                                                                               Foto: R. S.

Pripis uredništva: iz bolnišnice so nam o dogajanju v Zalogu in njihovem ukrepanju poslali naslednje sporočilo:

Poročilo o izrednem dogodku dne 20.7.2017

Približno ob 16. uri je prišlo do požara v podjetju Ekosistemi na lokaciji Zalog, občina Straža pri Novem mestu.

Ob 17. uri smo prejeli klic od policije in bili obveščeni o požaru v podjetju, ki se ukvarja s predelavo odpadkov. V prvem kontaktu smo bili opozorjeni, da bi lahko prišlo tudi do kemijske nesreče, oziroma da obstaja možnost priliva večjega števila zastrupljenih oseb z dimom in ogljikovim monoksidom.

Po prejetem klicu je triažna medicinska sestra sprožila postopke po protokolu za množične nesreče. Obveščeni so bili vodstveni delavci ustreznih služb, ki so takoj organizirali pogoje za sprejem in obravnavo večjega števila poškodovanih.

Zdravstveni dom Novo mesto je aktiviral potrebne mobilne enote nujne medicinske pomoči, ki so bile ves čas prisotne na prizorišču.

Že pred njihovim prihodom so policisti v Splošno bolnišnico Novo mesto pripeljali enega poškodovanega gasilca, ki smo ga oskrbeli v Urgentnem centru. Šlo je za srednje hudo zastrupitev z ogljikovim monoksidom. Po ustrezni oskrbi je oseba zapustila našo ustanovo.

Ostale gasilce, ki so bili zastrupljeni na prizorišču, so oskrbele mobilne enote ZD Novo mesto.

V sodelovanju z vodjo reševalne službe ZD Novo mesto in direktorico ZD Novo mesto smo ob 19. uri preklicali protokol za množične nesreče. Preko noči pa smo ohranili dodatne kadrovske vire, če bi prišlo do ponovnega zagona požara in posledično povečanega priliva poškodovanih ali zastrupljenih oseb.

Ves čas trajanja dogodka smo bili v kontaktu z dispečerskim centrom in jih sproti obveščali o naših prostih kapacitetah in razpoložljivih kadrovskih virih.

Predstojnik UC Bojan Kostić, dr.med.

Strokovni direktor prim. Milivoj Piletič, dr.med.

Galerija

resevalci (1)
resevalci (3)
Vaše fotke: Tudi reševalci v Zalogu ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava