VSO Posavje na obisku v Evropskem parlamentu

20.7.2017 | 13:45

VSO Posavje na obisku v Evropskem parlamentu

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve pokrajine Posavje je od 3. do 6. julija organiziralo izlet v Evropski parlament v Strasbourg. Sprejela nas je evropska poslanka Patricija Šulin, zatem pa sta nam svoje delo predstavili še evropski poslanci dr. Milan Zver, Romana Tomc in Lojze Peterle.

Prvi dan izleta smo obiskali mesti Derendingen in Tübingen. V Derendingenu smo si ogledali cerkev Sv. Gala, v kateri je služboval Primož Trubar in kjer je tudi pokopan. Sledil je ogled Trubarjeve hiše, ki stoji na Trubarjevi cesti in nato ogled 500 let starega univerzitetnega mesta Tübingen, v katerem je Primož Trubar poučeval na univerzi ter natisnil prvi slovenski knjigi Abecednik in Katekizem.

Po nočitvi v Strasbourgu smo si naslednji dan dopoldne ogledali staro mestno jedro Strasbourga in ga raziskovali z ladjico, mini-busom, nekateri pa peš.

Po kosilu nas je čakal ogled Evropskega parlamenta. Pred srečanjem s poslanci so nas v parlamentu v okrogli dvorani v kratki video predstavitvi seznanili z nalogami in cilji Evropske Unije. Za tem nas je sprejel Klemen Žumer, ki nam je na kratko predstavil zgodovino in delo evropskega parlamenta. Sledilo je srečanje s slovenskimi poslanci Evropske ljudske stranke Patricijo Šulin, dr. Milanom Zverom, Romano Tomc in Lojzetom Peterletom. Po uvodni slovenski himni, ki jo je zapela predsednica VSO Posavje mag. Martina Prevejšek, so nam poslanci predstavili svoje delo v parlamentu. Sledil je ogled dvorane Evropskega parlamenta, kjer smo v živo spremljali sejo.

Zadnji dan potovanja smo se na poti domov ustavili v čudovitem Salzburgu, kjer smo si ogledali veličastni stari del mesta ter se posladkali z Mozartovimi kroglicami.

Tridnevna ekskurzija je v prijetni družbi po Nemčiji, Franciji in Avstriji hitro minila. Polni lepih vtisov smo se v poznih večernih urah vrnili v Slovenijo.

VSO Posavje

Galerija

_z (1)
_z (10)
_z (2)
_z (3)
_z (4)
_z (5)
_z (6)
_z (7)
_z (8)
_z (9)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (8)

20.7.2017+2     + (2)     – (0)     Oceni Rupnik 

Bejž no! Tak daleč ste krenl.

20.7.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni Svarun 

No ja ... Če v spomin osamosvajanja z obiskom počastite kako obeležje, vas je za slab ducat. Ko pa gre za plačano tridnevno križarjenje po Evropi, pa za cel avtobus!! Klinc pa tako domoljubje!Mimgrede - a je vam, mladenkam in mladeničem gospa kaj zarapala??

20.7.2017+2     + (2)     – (0)     Oceni butec&butec 

Nič od nič!

20.7.2017+2     + (2)     – (0)     Oceni strićek 

Kaj ste lejpi, ku posušen mravlijek

20.7.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni Kar na smeh mi gre 

Aja, sem pa mislil, da so Zver, Šulinova in Tomčeva predstavniki SDS in Slovenije... Kateri stranki potem pripada Peterle? Kongregaciji Sv. Petra??

20.7.2017Oceni Poldi 

Še enega evro poslanca pogrešam.Sicer se rad izpostavlja medijem,........

20.7.2017+2     + (2)     – (0)     Oceni joze 

Prevejškova je šla v Evropski parlament,a je mislila,da gre na morje na plažo.

21.7.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni Nona 

A je morda kdo vprašal, zakaj so in jo še pozidujejo najboljšo rodovitno zemljo Krškega polja? Veliko se govori o Magni in rodovitni zemlji,ki jo bo zasedla tovarna,kar seveda ni prav,za pozidavo krškega polja,pa nič! Morda je tudi tam nekdo,ki ima zasluge za to.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava