DL: Pločnik v Žabji vasi prihodnje leto

20.7.2017 | 14:45

Še veliko večje gradbišče se obeta na drugi strani naselja - eno prometno najbolj obremenjenih križišč v Žabji vasi naj bi v dveh letih (končno) povsem prenovili. (Foto: M. M., arhiv DL)

Še veliko večje gradbišče se obeta na drugi strani naselja - eno prometno najbolj obremenjenih križišč v Žabji vasi naj bi v dveh letih (končno) povsem prenovili. (Foto: M. M., arhiv DL)

Občanka iz okolice Novega mesta je pred časom opozorila na nedokončan pločnik v Žabji vasi v Novem mestu. »Slišala sem, da je neka agencija delala anketo o tem, kako občani ocenjujejo delo novomeške občine. V anketi so jih spraševali, kako so zadovoljni s prometno ureditvijo v občini. Jaz bi predlagala, naj dokončajo pločnik v Žabji vasi. Pločnik so zgradili iz smeri Cikave proti mestu. To je res dobro. Ampak tam na vrhu se pločnik kar konča, pa ni nič označenega prehoda. Tam je cestni ovinek. Človek zato na tem kraju težko pride s pločnika nekam naprej, ker je tam večino dneva veliko avtomobilov in tudi kar precej hitri so,« smo takrat zapisali njeno kritiko.

V zvezi s pločnikom smo vprašanje zastavili novomeški mestni občini. Občinska služba za odnose z javnostmi je sporočila, da je ureditev prehoda za pešce na omenjenem območju, in sicer pri križišču Lobetove in Šentjernejske ceste, občina že uvrstila na svoj seznam projektov. Občina začenja pripravljati tehnično in projektno dokumentacijo. Ko bo ta nared, bodo začeli urejati pločnik, to bo predvidoma v letu 2018.

Članek je bil objavljen v 15. številki Dolenjskega lista 13. aprila 2017 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

20.7.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni Krajanka 

Drži! Občanka ima prav! Žabrčani so vedno zadnje sviralo na rupi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava