Ogled Kočevskega Roga s kolesi

18.7.2017 | 08:15

Ogled Kočevskega Roga s kolesi

Vabilo na dogodek v okviru POLETJA NA KOČEVSKEM ROGU – 16 ROŠKA KOLESARSKA PRAVLJICA: VODEN OGLED KOČEVSKEGA ROGA S KOLESI IZ DOLENJSKE STRANI

V SOBOTO 29. JULIJA 2017

ZBOR ob 8.45 na parkirišču Zavoda za gozdove Podturnu (Podturn pri Dolenjskih Toplicah 73)

Ob 9.00 vzpon po cesti iz Podturna proti Bazi 20. Spotoma se bomo oddahnili ob ogledu zanimivosti »Pihavnik« in »posebno smreko«.

Kdor bi si rad olajšal začetni vzpon (ca. 400 v.m.), se lahko do Baze 20 pripelje z avtomobilom in počaka na parkirišču ob 9.30.

Pot bomo nadaljevali po gozdni cesti mimo gozdarske koče na Resi, kjer se bomo v starem kočevarskem vodnjaku osvežili in natočiti vodo.

Mimo mogočne »Črmošnjiške jelke« in »Kraljice Roga« se bomo povzpeli do najvišje točke poti »Žage Rog«, kjer je za udeležence predvidena malica in srečanje s kolesarji iz Kočevske strani.

Nato se bomo spustili po gozdni cesti mimo povojnih grobišč do Podstenic in razglednega mesta nad »Rožeško koliševko«. Vrnili se bomo do Podstenic in nadaljevali po gozdni cesti mimo gozdarske koče na Primožu do mogočne »smreke pod Kunčem« in »bodike pod Pečkami«.

Nato se bomo spustili v dolino in se po glavni cesti ter mimo jame »Jazbina« vrnili do izhodišča v Podturnu ob ca 15h.

Pot je dolga okoli 50 km. V dolino se je možno predhodno odpeljati od Podsteniške koliševke oz. gozdarske koče na Primožu proti Podturnu.

Od udeležencev se pričakuje varna vožnja na lastno odgovornost, uporaba kolesarske čelade ter rezervna zračnica. Kljub temu, da bo na Žagi Rog organizirana malica, naj imajo v nahrbtniku naj imajo nekaj pijače in hrane, ob poti namreč ni odprtih koč ali gostiln. Pot večinoma poteka po gozdnih cestah, nekaj pa tudi po gozdnih vlakah, zato je potrebno nekaj osnovnih gorsko kolesarskih izkušenj in gorsko kolo (treking kolesa so manj primerna).

Izvajalec: Kolesarsko društvo Zverinice in Zavod za gozdove Slovenije OE Novo mesto

Zaradi lažje organizacije zaželena prijave na: e-mail info@drustvo-zverinice.si

Informacije na Facebook: Kolesarsko društvo Zverinice; https://www.drustvo-zverinice.si/

Zverinice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava