DL: Slovenija tone? Očitno zunaj vedo več kot mi ...

18.7.2017 | 13:50

Raztrgana zastava ... kakšna država? (foto: arhiv lokalno.si)

Raztrgana zastava ... kakšna država? (foto: arhiv lokalno.si)

Poklical je bralec iz Slovenske vasi pri Šentrupertu. S soprogo sta pred kratkim v lastni režiji obiskala vas priljubljenega gorskega zdravnika v Avstriji, nato pa ju je pot zanesla še po bližnji okolici, kjer sta se ustavila v neki gostilni, da bi malo pomalicala. Zaklepetala sta se z gostilničarjem, ki je, kot je dejal, ocenil, da Slovenije le tone in da nismo daleč od tega, da nam ne bo več rešitve, če bo šlo tako naprej. Gostilničar se je obregnil ob slovenskega predsednika Boruta Pahorja, češ, da ne dela stvari, ki naj bi jih predsednik moral, da imamo v ozadju še enega predsednika, Milana Kučana, ki vodi našo državo, spraševal je, zakaj naša vojska nima streliva…, je pripovedoval bralec in dodal, da očitno drugi vedo več kot mi. »Žalostno in sramotno je, kar se dogaja pri nas,« je zaključil.

Članek je bil objavljen v 14. številki Dolenjskega lista 6. aprila 2017 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (67)

18.7.2017+8     + (9)     – (1)     Oceni butec&butec 

Tele od teleta, da je rabil it v Austrijo, da bi dognal kako je pri nas. Veliko pa tudi nima v glavi, da ga zanima ena vas iz nadaljevanke.

18.7.2017+8     + (12)     – (4)     Oceni Jež 

Mater, nek avstrijski birtek bo Slovence podučeval o politiki in gospodarstvu!! Slovensko teslo pa to doma v lokalnem časopisu javno objavi kot mnenje največjega strokovnjaka!! Ne vem, kdo je bolj trapast.... V tem primeru pa bi urednik res moral malo zabremzat!! Ne pa pri neki žabi iz resničnostnih šovov ali pri novopečeni raperki .... Ampak ne. "Strokovno mnenje" jodlarskega točaja za vsak primer še enkrat objavi ;-))! Da Janezki ne bi pozabili, kako " pamertni " so avstrijski desničarji, predvsem tisti z izkušnjami v NSDAP in aktivni v Svobodnjaški stranki....

18.7.2017Oceni profesor 

Kdo ve koliko je dolžan vsak Slovenec?

18.7.2017+4     + (4)     – (0)     Oceni OBČAN 

Načeloma se ne strinjam, da se perilo pere pri sosedovih, če ga znamo doma. Težava pa je v tem, da ga ne znamo prati, zato nas morajo naučiti drugi. Slovenci sprejmemo vse pa naj bo slabo ali dobro, samo resnice o sebi nismo sposobni sprejeti. Še vedno mislimo, da smo v vrhu Evrope, resnica pa je povsem druga. Nazadujemo od leta 1945 naprej, malo se je popravilo v letih 1991-2008, od leta 2009 pa padamo pospešeno. In to na skoraj vseh področjih. Najbolj problematična pa je moralna slika Slovenije in Slovencev. Da ne maramo resnice in verjamemo v pravljice pa je volilna zmaga SMC na zadnjih volitvah. SMC je uspel ''nategniti'' Slovence kot še nobena druga opcija. Stranka ustanovljena mesec dni pred razpisom volitev je pobrala smetano volivcev. Najhuje pa j, da imamo premiera, ki v življenju ni ustvaril nič. Kmet, ki ima v štali 100 krav in na dvorišču 3 traktorje bi bolje vodil državo, zato ker on zna gospodarit, Cerar pa tega preprosto ne zna. Dokler bomo volili salonske politike in ''luzerje'', bomo tonili še naprej!

18.7.2017+2     + (3)     – (1)     Oceni Jež 

Ob osamosvojitvi natanko 750$ - dediščina " gnilega" socializma. Danes najmanj 22.500$ !! - " uspeh" hvaljenega kapitalizma in obljubljene "Švice". Pa zato ni kriv Pahor. Krivo je dejstvo, da osamosvojitelji niso imeli prav nobenega pojma o tem, kaj se bo zgodilo s slovenskim poosamosvojitvenim gospodarstvom, kaj šele z državo!! Pa divja denacionalizacija in tajlanje lastninskih cerzifikato tudi tistim, ki za Slovenijo še slišali niso!! Še dobro, da smo Slovenci v socializmu ustvarili toliko družbenega premoženja, ki smo ga pod različnimi vladami prodajali pod ceno le zaradi preživetja države in državljanov. Kam pa je šel za dobre obresti sposojen denar??Nekaj malega v avocestni križ, nekaj malega za polnjenje bančnih lukenj, ostalo pa v neznano. Je pa zanimiv podatek, da so slovenski posamezniki v davčne oaze iz Slovenije na razne načine naložili kar 70 miljard € ....Se tvoji podatki razlikujejo??

18.7.2017+3     + (5)     – (2)     Oceni Jež 

OBČAN nazadujemo predvsem po osamosvojitvi!! Enormni dolg si je Slovenija nakopala po letu 1991!! Ne trosi bedarij ! Dolg ni nastal v socializmu, temveč v obdobju poosamosvojitvenega ropanja!! Kaj hudiča pa se je po letu 1991 popravilo? Če se je že kaj, smo se zato mastno zapufali!!Dej no dej! Cerar da je zafural državo!! Pay kaj misliš da smo Slovenci res taki bedaki?? Se sploh spomniš, koliko pufa nam je v času "debelih krav" nakopala samo vlada med leti 2004-2008?? Ki jo je vodil " ultra sposobni" družboslovec??Da bo zagorela luč na koncu tunela?? Pa je?? Je klinca!! Kaj vse je še botrovalo nazadovanju slovenskega gospodarstva in napredka na sploh, pa sem zapisal že v predhodnem komentarju.

18.7.2017+4     + (5)     – (1)     Oceni Jež 

Kmet, ki ima v štali 100 krav in na dvorišču tri traktorje tega ni kupil s vojim denarjem, temveč z nepovratnimi sredstvi države, In za ta sredstva se je med ostalim država tudi zapufala. Pa večino hlevov , nasadov sadnega drevja, jagodičevja, vinogradov je z nepovratnimi sredstvi podprla ali celo v celoti plačala država! Nekateri " uspešni" kmetje so z nepovratnimi sredstvi nabavilio celotno osnovno čredo !! Da ne govorim o podarjenih 50.000€ ob predaji kmetije mlajšemu " gospodarju" !! Lahko je tako gospodariti, se ti ne zdi?? Brez obilnega proračunskega pitanja bi biuli slovenski " gospodarni" kmetje največji luzerji med evropskimi kmeti!!

19.7.2017—     + (1)     – (1)     Oceni OBČAN 

Jež: Še lažje od gospodarjenja kmetov, kot ga opisuješ je tajkunstvo. Si naš, pokličeš direktorja NLB in naročiš kreditom10 mio €. Drugi dan imaš kredit, vračajo pa ga državljani. To je še lepše od kmetovanja. Kmet mora dnevno preživeti 100 krav, tajkun pa je denar vložil v davčno oazo. Ob ''pravem času'' bo s tem denarjem kupil ''propadlo firmo''. Mediji bodo ta nakup označili kot ''svež kapital''!!!!!! In nateg Slovencev se bo nadaljeval. Upam, da ne dolgo.

19.7.2017+3     + (3)     – (0)     Oceni Jež 

OBČAN se kar strinjam. Tajkuni so rezultat divjega privatiziranja. Se tega tavedaš? Pa ne mi o tem, da je za privatizacijsko ropanje odgovorna levica! In da so Slovence okradli levičarji. Privatizacijo in s tem neovirano ropanje Slovencev in slovenskega ljudstva je uvedla in zakonsko omogočila - desnica! Ne levičarji, vsaj tisti pravi, po srcu ne. Poglej , kako so določeni pokvarjenci nekoč mahali z rdečimi knjižicami, danes pa s takimi ali drugačnimi križi. Ti so najslabši. Obračajo se po trenutni smeri vetra in iščejo politične in gmotne koristi.In prav taki pokvarjenci so omogočili slovenski rop tisočletja!! Ni to samo Bavčar, Tovšakova ali Zidar in še cel kup drugih. Na Zvon 1 in 2, na akrobacije mariborske škofije in na Betnavo pozabljamo. Tudi to je zajetno pripomoglo k sedanjemu stanju v državi. Ja, tajkuni so naravban denar prenesli v tujino in kot jastrebi čakajo na nove priložnosti za ravbanje. To je sicer bolj komot od kmetovanja, toda tudi s proračunskimi sredstvi zgrajena kmetijska poslopja , stroje , naprave in živali lahko vsak kmet proda, saj so njegova last ne glede kdo mu jih je kupil. Le vprašaj kmeta s tremi traktorji in sto kravjimi repi,ogromnimi poslopji in še čim, čigavo je vse to. Odgovor bo v vsakem primeru - MOJE, to sem jaz zgradil in kupil. Pa čeprav vsi vemo da je večinoma plačano z našim, davkoplačevalskim denarjem. Pa da tistih za kmeta "ušivih" 50.000€ lona ob predaji kmetije svojemu potomcu niti ne govorimo. Vidiš, tudi kmetje in RKC so ( lahko) tajkuni ;-))!

19.7.2017—     + (1)     – (1)     Oceni manja 

Z večino napisanega se strinjam. Vsi vse vemo, vendar komentarji ne bodo rešili ničesar. Treba je preiti z besed k dejanjem, malo je že pozno, vendar nikoli prepozno.

začetnapredhodna Stran: 1/7naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava