Baragovi dnevi - maša in slavnostna akademija, cerkev in Baragova dvorana Trebnje

30.6.2017 | 19:00

Organizator Baragovih dni je že dolga leta Kulturno društvo Trebnje. Baragov dan je spominski dan Občine Trebnje, in sicer ga obeležujemo 29. junija na Baragov rojstni dan.

Praznovanje bo letos posvečeno predvsem našemu rojaku, pokojnemu metropolitu in ljubljanskemu nadškofu dr. Alojziju Šuštarju, saj se spominjamo njegove 10. obletnice smrti.

Sicer bo praznovanje tradicionalno, in sicer bo v petek, 30. junija 2017, ob 19. uri v župnijski cerkvi v Trebnjem potekala maša, ki jo bo vodil metropolit in ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore, zvečer ob 20.15 pa bo v Baragovi dvorani potekala še slavnostna akademija s pozdravom župana Občine Trebnje Alojzija Kastelica in slavnostnim govorom direktorja Zavoda svetega Stanislava dr. Romana Globokarja. Akademijo bodo sooblikovali Skupnost Loyola v Sloveniji in Glasbena šola Trebnje, kmetija Marn iz Jezera pa bo pogostila udeležence akademije. V okviru slavnostne akademije bodo v Baragovi galeriji ponovno na ogled posamezni deli razstav o škofu Frideriku Ireneju Baragi in nadškofu dr. Alojziju Šuštarju.

Tradicionalni pohod po Baragovi spominski poti z začetkom pri župnijski cerkvi v Trebnjem bo v soboto, 1. julija 2017, ob 7. uri, sodeloval pa bo tudi Trebanjski občinski pihalni orkester. Potekal bo preko Vrhtrebnjega, Dobrniča, Knežje vas, Male vasi do Trebnjega.