Mladinke iz PGD Grmovlje postale regijske prvakinje

26.6.2017 | 12:00

Mladinke iz PGD Grmovlje postale regijske prvakinje

V mesecu aprilu smo začeli s pripravami in vajami za mladinsko pionirsko tekmovanje. Pionirji so vadili z vedrovkami in zbijali tarče, se pravilno razvrščali po povelju desetarja ter štafetno prenašali vodo. Mladinci pa so imeli letos težje delo, saj je bila na vrsti mokra vaja. Tudi oni pa so se morali po navodilu desetarja razvrščati ter se naučiti osemdeset vprašanj iz gasilske tematike, na katera so na tekmovanju trije tekmovalci odgovarjali. Glede na to, da je bila mokra vaja, smo morali tudi nakupiti nove tekmovalne cevi, saj stare cevi niso več zagotavljale varne uporabe.

02. maja je sledilo občinsko tekmovanje, ki ga je letos organiziralo PGD Bučka v sodelovanju z drugimi društvi. Tekmovanja so se iz našega društva udeležile tri ekipe. Pionirji so osvojili 3. mesto, mladinci 2. mesto ter mladinke 1. mesto.

13. maja je bilo tekmovanje GZ Novo mesto v Mirni peči. Tudi tega tekmovanja smo se udeležili s tremi ekipami. Pionirji so osvojili 6. mesto, mladinci 18. mesto in mladinke 1. mesto. Mladinke so si s tem tudi pridobile vstopnico za na regijsko tekmo, ki pa je bila 18. junija v Vojašnici Novo mesto.

Tudi tu so mladinke pokazale vse svoje znanje in osvojile 1. mesto, si pridobile naslov regijskih prvakinj ter uvrstitev na državno tekmovanje, ki pa bo naslednje leto. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem, ki ste tekmovali posebna čestitka pa velja seveda mladinkam (MAJI KIRAR, NINI KIRAR, ANJI KIRAR, VALENTINI PIRH, KATJI BLATNIK, ŠPELI VDOVČ, TAMARI MARJETIČ, LEI PEŠEC, ANI BLATNIK in LARISI PETERLIN.

M. B.

Galerija

_v (1)
_v (2)
_v (3)
_v (4)
_v (5)
_v (6)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava