V Krki so tradicionalno podelili priznanja sodelavcem

28.5.2017 | 18:30

40 LETNIKI

40 LETNIKI

INOVATORJI

INOVATORJI

NAJSODELAVCI

NAJSODELAVCI

NAJVODJE

NAJVODJE

V Krki so v petek na slovesnosti ob gradu Otočec podelili priznanja sodelavcem, ki praznujejo delovne jubileje, najboljšim sodelavcem in vodjem ter tistim, ki so v minulem letu predlagali najboljše koristne predloge in izboljšave.

V Krki se zavedajo, da je poleg zastavljenih strategij pomembno predvsem to, da so jih zaposleni pripravljeni in sposobni uresničevati. Zato že 63 let gradijo skupne vrednote, ki združujejo sodelavce v več kot 40 državah po svetu. Čeprav krkaši danes govorijo različne jezike, jih skupni cilji, znanje, izkušnje in motivacija vodijo k skupnim dosežkom in rasti podjetja. To dokazuje tudi tradicionalna prireditev Dan Krkinih priznanj.

Jubileji

Že desetletja podeljujejo priznanja zaposlenim, ki so v Krki ter njenih podjetjih in predstavništvih zaposleni 10, 20, 30, 35 let in 40 let. Letos delovni jubilej v skupini Krka praznuje 781 sodelavk in sodelavcev. 474 jih v skupini Krka dela 10 let, 91 jih je v podjetju zaposlenih 20 let, 85 jih je v Krki že 30 let, 82 že 35 let in 49 že 40 let. Jubilejne plakete so prejeli tudi sodelavci iz Hrvaške, Bolgarije, Češke, Kazahstana, Madžarske, Avstrije, Romunije, Slovaške, Ukrajine, Srbije, Makedonije, Poljske, Ruske federacije, Nemčije, Latvije, Litve, Moldavije, Belorusije, Bosne in Hercegovine, Estonije in Uzbekistana. Jubilanti so pomagali graditi temelje podjetja in so simbol pripadnosti podjetju.

Najboljši sodelavci in vodje

V Krki vsako leto izberejo najboljše sodelavce in vodje. Tudi tako krepijo pripadnost zaposlenih in pozitivno klimo v podjetju. Letos je bilo na ravni organizacijskih enot izbranih 50 naj sodelavcev in 18 naj vodij, na ravni skupine Krka pa so med 127 nagrajenci izbrali 10 naj sodelavcev in 5 naj vodij.

V izbor so bili vključeni tudi marketinški nagrajenci za leto 2010, in sicer 5 najboljših strokovnih sodelavcev in 37 odličnih strokovnih sodelavcev ter 3 najboljši marketinški vodje, 3 najboljši produktni vodje, 5 najboljših vodij terena in 1 najboljši vodja področja. Nagrade, pohvale in priznanja je prejelo tudi 5 najboljših sodelavcev na področju registracije zdravil.

Priznanja za najboljše vodje in sodelavce ter odlične strokovne sodelavce so prejeli tudi sodelavci iz Krkinih podjetij in predstavništev v tujini, in sicer iz Hrvaške, Poljske, Ruske federacije, Madžarske, Bolgarije, Belorusije, Nemčije, Ukrajine, Romunije, Makedonije, Srbije, Latvije, Turkmenistana, Azerbajdžana, Uzbekistana, Bosne in Hercegovine, Slovaške, Italije, Mongolije, Belgije in Španije.

Koristni predlogi in izboljšave

Ob tej priložnosti so podelili tudi nagrade za množično inventivno dejavnost. Zaposleni namreč s svojimi predlogi pomembno prispevajo tudi k zmanjšanju stroškov in izboljšanju delovnih procesov. Tudi letos so na Krkinih priznanjih podelili posebne nagrade: nagrado za najboljši koristni predlog, nagrado predlagatelju najboljše izboljšave, nagrado najboljšemu predlagatelju in nagrado enoti, ki je dala največ predlogov in izboljšav glede na število zaposlenih. Letos so jo prejeli v Inženiringu in tehničnih storitvah. Priznanje je v imenu vseh sodelavk in sodelavcev iz te organizacijske enote prevzel njihov direktor Marko Lampret.

Krka d.d.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava