19. cvičkova princesa je Dragica Ribič iz DV Mirna Peč

28.5.2017 | 09:05

19. cvičkova princesa je Dragica Ribič iz DV Mirna Peč

Po petkovem nepozabnem žuru z ansamblom Saša Avsenika se je 45. Teden cvička včeraj nadaljeval z vinogradniškim pohodom po vinski gorici Gradišče in pa s tekmovanjem vinogradniških društev v kuhanju golaža. Le-ti so že zgodaj popoldne spretno vihteli kuhalnico in upali, da bodo zadovoljili še tako zahtevno komisijo. Med tem časom je na glavnem odru ubrano igrala ženska zasedba Extra kvintet, ki je lansko leto zmagala na festivalu Gadova peč. Z njihovim glasom in stasom so nedvomno poskrbele, da so dvignile že tako visoke temperature.

Aktualne lokalne vinske kraljice Slovenije, ki so bile že od jutra v Temeniško-Mirnski dolini, so se udeležile sprejema pri gospodu županu Alojziju Kastelicu, manjkala pa ni tudi Vinska kraljica Slovenije Maja Žibert, predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske (v nadaljevanju ZDVD) Matjaž Jakše, podpredsednik ZDVD Miran Jurak in pa podžupan občine Trebnje Jože Korbar. Med prijetnim klepetom v veliki sejni sobi so aktualne vinske kraljice med drugim predstavile območja iz kjer prihajajo. Po sproščenem pogovoru so se skupaj premaknili na osrednje prizorišče 45. Tedna cvička, kjer so aktualne lokalne vinske kraljice dokazale, da znajo biti zelo ljudske, ko pride do spoznavanja novih ljudi. Slednjih se je proti koncu popoldneva nabralo že lepo število, ki se je do večera samo še povečevalo.

Dolenjska je dobila tudi novo, že 19. cvičkovo princeso, ki je postala Dragica Ribič iz DV Mirna Peč in bo tako zamenjala sedanjo 18. cvičkovo princeso Anjo Mrhar, ki je v letošnjem letu predstavljala in ponesla glas ne samo cvička, ampak tudi modro-zelene pokrajine.

Razgreto občinstvo je nato zabaval Dejan Vunjak. Žur se je tako nadaljeval do poznih ur, ko pa ni manjkalo dolenjskega posebneža – cvička.

Občina Trebnje

Galerija

_z (1)
_z (2)
_z (3)
_z (4)
_z (5)
_z (6)
_z (7)
_z (8)
_z

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

30.5.2017–1     + (0)     – (1)     Oceni Kritik 

Ni bilo drugih kandidatk tudi ni bilo vprasanj za izbrano kandidatko, ocitno je ze bilo vnaprej dogovorjeno. Se najvecja zalost je pa ta koga so dali v komisijo.zakaj ze komisijo ce ni kandidatk? Bravo Slovenija kam tonemo in dolenjska.

30.5.2017Oceni Mira 

Je na obcini trebnje delala spet samo ena odeba ostali so se slepali? Ljudstvo vse vidi, res zalost lahko bi zupan malce reda naredil a kaj ko tudi sam se rad veliko slika in pok13aze.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava