45. Teden cvička: Nepregledna množica v centru Trebnjega

27.5.2017 | 17:45

45. Teden cvička: Nepregledna množica v centru Trebnjega
45. Teden cvička: Nepregledna množica v centru Trebnjega

V Trebnjem so včeraj s povorko, v kateri se je predstavilo 32 vinogradniških društev, uradno otvorili 45. Teden cvička. V povorki, kjer niso manjkale tudi letošnje državne prvakinje – trebanjske mažorete in pa seveda občinski pihalni orkester Trebnje, so pospremili konjeniki Češnjic.

Nepregledno množico, ki se je zbrala pod velikim prireditvenim šotorom so nagovorili predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Matjaž Jakše, trebanjski župan in predsednik organizacijskega odbora Alojzij Kastelic, predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja in nenazadnje državna sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo in okolje, Tanja Strniša. V nadaljevanju so se pridružili še župani vseh dolenjskih občin, kjer so skupaj z ostalimi obiskovalci in ljubitelji vinske kapljice nazdravili.

Dobili smo novega Kralja cvička Gregorja Štembergerja, dolenjski posebnež - cviček pa je dobil tudi novega Ambasadorja cvička, in sicer dr. Petra Kapša.

Večtisoč glava množica uživa ob muziciranju viž ansambla Saša Avsenika. Danes pričakujemo še več obiskovalcev, ki bodo deležni dobre glasbe, kulinarike in pa seveda žlahtne vinske kapljice.

Občina Trebnje

Galerija

_cvicek (1)
_cvicek (2)
_cvicek (3)
_cvicek (4)
_cvicek (5)
_cvicek (6)
_cvicek (7)
_cvicek (8)
_cvicek (9)
_cvicek

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava