''Kolo pod zvezdami'' na viniškem igrišču

23.5.2017 | 13:20

''Kolo pod zvezdami'' na viniškem igrišču

Kulturno umetniško društvo Oton Župančič Vinica je zopet navdušilo in presenetilo. V soboto, 13. maja, so zvečer zaplesali, zapeli in zaigrali. Njihov koncert na odprtem »Kolo pod zvezdami« je pozdravilo številčno občinstvo. Na viniškem igrišču se je namreč nabralo preko 300 gledalcev, na odru pa se je zamenjalo kar 114 nastopajočih. Viničani so pripravili bogat program z inovativno idejno zasnovo, h kateremu so svoj del dodali še gostje - Folklorna skupina Dragatuš.

Iz KUD Oton Župančič Vinica so se predstavile prav vse delujoče sekcije: od najmlajših - Otroške folklorne skupine, ki so ponosno nastopili s točko “Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima” do mladinske in odrasle folklorne skupine. Plesne točke je dopolnilo tudi petje Viniških fantov in Viniških cur, ki so skupaj z anekdoto ljudskega pevca Jazota občinstvo popeljali nekaj desetletij nazaj. Prireditev so še dodatno začinili z inovativnim načinom povezovanja, ki je vključevalo veliko humorja. Za točke s pretežno glasbeno noto so poskrbeli Viniški tamburaši in številčen podmladek Začetna tamburaška skupina.

Koncert je potekal v sklopu Tedna ljubiteljske kulture, v veliki meri pa ga je omogočil JSKD, ki je že v zasnovi prepoznal potencial za kvalitetno kulturno prireditev. Tudi številni komentarji in pohvale občinstva po koncertu so bili dokaz, da se je trdo delo in trud splačalo.

Ker je bil koncert izveden na prostem, gre posebno velika zahvala vremenu, ki nas je vse pozitivno presenetilo, vsekakor pa ne bi šlo brez odra in koncertne strehe pod pokroviteljstvom M&J Jurij Brozovič s.p. Za magično svetlobo in jasen zvok je poskrbel JK Zvok in luč, Jurij Klobučar s.p. Prostor za izvedbo koncerta in garderobe je omogočila OŠ Vinica ob pomoči Dušana in Tine Špehar. Za fotografije in video zapis sta poskrbela Jani Metež in Jurij Brozovič. Za celotno izvedbo, scensko zasnovo in koordinacijo je zaslužen organizacijski odbor in vsi člani društva KUD Oton Župančič Vinica, ki so na različne načine pripomogli k izvedbi tega sprva enostavnega in nedolžnega projekta, ki se je na koncu izkazal za dokaj obsežnega in kompleksnejšega kot ponavadi. Posebno so se izkazali vodje sekcij in umetniški vodje: Željka Karin Biličič, Sašo Žepuhar, Vlado Starešinič, Jan Hudelja, Anita Peršič, Mateja Verbanec, Mojca Mravinec, Mateo Spahič, Nina Starešinič, Mirko Bartolj in Janko Balkovec.

Čudovit koncert na prostem so omogočili tudi: Bar pri Pavliču, Andrej Kobe s.p., Javno podjetje Komunala Črnomelj s.p., Kovinarske storitve Ivan Kajin s.p., Mamart projektiranje in oblikovanje, Maja Moravec s.p., Občina Črnomelj, Octanorm Adria d.o.o., trgovina in storitve, PGD Vinica, ŠTD Vinica, RIC Bela krajina, Šiviljstvo “Knofek”, Ivanka Mravinec s.p., Trgovina in mesnica pri Binetu, Albin Lovrin s.p., župnik Anton Gnidovec, Miro Kajin, Jože Stegne, Ivan Grabrijan.

Zapisala: Darja Vukčevič in Sašo Žepuhar

Galerija

kolo (1)
kolo (2)
kolo (3)
kolo (4)
kolo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava