7. dobrodelni Leo tek, Portoval Novo mesto

14.5.2017 | 08:00

Zmorem, tečem, pomagam

Dobrodelni Leo klub Novo mesto v sodelovanju z Lions klubom Novo mesto vabi že sedmo leto zapored na Dobrodelni LEO tek. Dogodek bo potekal v nedeljo, 14. maja, v novomeškem športno-rekreacijskem centru Portoval.

Tekaške preizkušnje ostajajo enake kot pretekla leta. V osrčju novomeških gozdov se boste lahko preizkusili v teku na 5 oz. 7 kilometrski razdalji, otroci pa v teku na 300 ali 800 metrov. Na tekaške preizkušnje se lahko prijavite preko obrazca na naši fb ali spletni strani. Možne so tudi prijave na samem dogodku.

8.00-9.00 prijave

9.00 otroški tek na 300m

9.20 otroški tek na 800m

10.00 rekreativni tek na 5km in 7km

KOMU BOMO POMAGALI?

Sredstva zbrana na letošnjem Dobrodelnem Leo teku, bodo namenjena novomeškemu dijaku Luki Kaplanu, ki ima od rojstva cerebralno paralizo. Do danes je Luka prestal zelo veliko zdravstvenih pregledov, terapij in operacij, vendar kljub temu ni izgubil volje do življenja in ljubezni do športa. Že od malih nog razvija svoja dobra področja in se ne obremenjuje s stvarmi, na katere ne more vplivati. Pri premagovanju vseh težkih trenutkov mu je pomagal šport. Ko je bil majhen, je igral nogomet, badminton, samostojno smučal... Vse do trenutka, ko je moral na operacijo kolka. Takrat so mu skrajšali desno nogo, zaradi česar danes več ne more izvajati športnih aktivnosti, vendar pa mu to ni vzelo veselja do športa. Danes obiskuje športne prireditve, je navdušen športni navijač in zbiratelj športnih dresov.

Smučanje Luki služi kot dokaz sebi in okolici, da lahko. Kljub veliki skrajšavi desne noge in dejstvu, da je njegova cela desna stran telesa veliko šibkejša od leve in skoraj neuporabna, ni nikoli izgubil upanja, da bo še kdaj lahko aktivno smučal. Pri podjetju, ki se profesionalno ukvarja s profesionalnimi meritvami in pripravo smučarske opreme, so že potrdili, da lahko s prirejeno opremo njegove telesne primanjkljaje nevtralizirajo. Izdelali mu bodo prilagojene smučarske čevlje in smuči.

V čast nam je, da mu bomo z zbranimi sredstvi lahko pomagali pri nakupu smučarske opreme, ki bo Luki omogočila, da se ponovno postavi na smuči in pokaže svetu, kaj vse zmore!