Novomeški abonma: Copacabana, KC Janeza Trdine Novo mesto

6.5.2017 | 19:30

Letos vas v Novomeški abonma vabijo dekleta iz legendarne dekliške vokalne skupine Copacabana, ki so se vnovič zbrale po več letih premora, Mešani pevski zbor VIVA iz Brežic, eden najboljši pevskih zborov pri nas, folkloristi Folklornega društva Kres, novomeški Zavod Friderik I. Baraga, ki zdaj že tradicionalno vsako leto pripravi operno premiero, ter nastop sester Leticie in Irene Yebuah z gosti.

Vabljeni v družbo najboljših novomeških društev in enega gostujočega iz Posavja!

PROGRAM

sobota, 6. 5., ob 19.30

VOKALNO-INSTRUMENTALNA SKUPINA COPACABANA

Leta 1990 se je dvanajst srednješolk odločilo, da ustanovi prvo žensko skupino na Dolenjskem kot odgovor samim moškim zasedbam. Tako je nastala vokalno-instrumentalna skupina Copacabana. Prvič so se predstavile občinstvu na gimnazijskem večeru ob 245-letnici novomeške gimnazije. Nanizale so več kot dvesto nastopov, med drugimi tudi nekaj televizijskih (oddaje Podarim dobim, Poglej in zadeni, Zdravo, Sedma noć na hrvaški nacionalni televiziji ...).

Izdale so celo prvo zgoščenko na Dolenjskem z naslovom Kapljica ljubezni, na kateri so predstavile svoje avtorske pesmi. Zaradi študijskih obveznosti so se copacabanke po sedmih letih delovanja odločile, da prenehajo z nastopanjem, ostalo pa je prijateljstvo, ki se je z rednimi srečanji in druženjem še okrepilo.

Pred letom in pol so se odzvale vabilu novomeške skupine Društvo mrtvih pesnikov in nastopile na njihovi petindvajsetletnici. Nastop pred številnim občinstvom jih je tako navdušil, da se je v njih vnovič prebudila želja, da se po vseh teh letih še enkrat podajo na oder. Za to priložnost so na novo priredile nekaj svojih pesmi pa tudi nekaj svetovnih uspešnic. Na odru se jim bodo pridružili tudi gostje, ki pa naj za zdaj ostanejo še skrivnost.

četrtek, 29. 6., ob 19.30

MEŠANI PEVSKI ZBOR VIVA BREŽICE

Zborovodkinja: Simona Rožman Strnad

sobota, 18. 11., ob 19.30

FOLKLORNO DRUŠTVO KRES

sobota, 25. 11., ob 19.30

Aleš Makovac: DESETI BRAT, Zavod Friderik I. Baraga

romantična opera po istoimenskem romanu Josipa Jurčiča

petek, 15. 12., ob 19.30

LETICIA & IRENA YEBUAH