namig za premik

Zaključek del projekta Vodovod Veliki Rigelj, pri novi kapelici na Velikem Riglju

30.4.2017 | 15:00

Oskrba z vodo Suhe krajine

Projekt Oskrba s pitno vodo Suhe krajine je namenjen reševanju problematike oskrbe s pitno vodo na območju občin Dobrepolje, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Kočevje in Žužemberk. V okviru projekta bo v naslednjih letih izvedena nadgradnja in hidravlična izboljšava obstoječih vodovodnih sistemov s priključitvijo novih prebivalcev na javno vodovodno omrežje ter zagotovitev novih vodnih virov in s tem zagotovitev varne ter zdrave oskrbe s pitno vodo.

Občina Dolenjske Toplice je v sklopu projekta že položila več kot 12.000 m cevovodov, od tega dobrih 5.900 m primarnih vodov in več kot 6.200 m sekundarnih vodov.

Dobršen del teh posegov je izveden ravno na območju Malega in Velikega Riglja ter Cerovca. Ob tem je bilo položenih še dobrih 13.000 m² asfalta. V okviru izvedbe vodooskrbnega projekta so urejene tudi potrebna odvodnjavanja zalednih voda in urejene brežine. Do sedaj so bili na tem območju postavljeni štirje razbremenilniki in dva merilna jaška.

Na podlagi podanih vlog, bomo pričeli tudi z vgrajevanjem merilnih jaškov, predvidoma poleti pa tudi s priklapljanjem na novo vodovodno omrežje.

Vrednost investicije je skupaj znašala 2.345.000,00 EUR brez DDV, kar pomeni, da je že realizirana dobra tretjina projekta.

‹ nazaj