Rudolfov turnir 2017

25.4.2017 | 09:55

Rudolfov turnir 2017

V soboto, 22.4., in v nedeljo, 23.4., je v Novem mestu potekal tradicionalni Rudolfov turnir v odbojki, ki se ga je udeležilo 7 slovenskih in hrvaših klubov: ŽOK Novo mesto, POK Krško, OK Kostanjevica, ŽOK Črnomelj, OK Žužemberk, OK Novalja in OK Foresta ter 6 osnovnih šol MO Novo mesto: OŠ Drska, OŠ Šmihel, OŠ Grm, OŠ Bršljin, OŠ Brusnice in OŠ Center.

V soboto so se v dopoldanskem času na OŠ Grm, na štirih igriščih pomerile kategorije mini in male odbojke. 70 deklet in dečkov se je v tekmovalnem, vendar prijetnem vzdušju pomerilo med seboj. Lovoriko so pri mini odbojki osvojili dečki OK Kostanjevica, pri mali odbojki pa deklice ŽOK Črnomelj. Namen tekmovanja je bila množična udeležba, pravico tekmovanje so imeli vsi, ne glede na sposobnosti in znanje, zato so bili zmagovalci vsi, ki so se upogumili stopiti na odbojkarska igrišča. Rudolfov turnir spada v sklop prireditev Športne unije Slovenije VETER V LASEH – S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOSTI, katerega osrednja cilja akcije, ki je namenjena otrokom, mladostnikom in družinam, sta širiti ljubezen do športa ter predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa in najboljšo protiutež vsem oblikam sodobnih zasvojenosti.

Sledilo je slovensko - hrvaško druženje na splavu po reki Krki. Ogledali smo si stari del mesta, se peljali do jezu, pozdravili sivo čapljo in vse mimoidoče, ki so peš prečkali Kandijski most. Hrvaškim gostjam smo pokazali športni park Loka in jih povabili na turnirje v odbojki na mivki, ki jih bomo organizirali v bodoče.

Ko se je vožnja s splavom zaključevala, so na OŠ Grm že začele s tekmovanjem šolske ekipe MO Novo mesto, ki so preko leta trenirale odbojko v okviru krožkov. Najmlajše deklice so se pomerile v igri »Vroč krompir«, ki je nekoliko poenostavljena igra odbojke, primerna igra za male rokice, nekoliko starejše deklice pa so igrale »pravo odbojko« in navdušile z številnimi mojstrskimi potezami. Turnir je popestrila vzpodbuda s tribun.

V nedeljo sta se v ŠD Marof pomerili kategoriji starejših deklic in kadetinj. Dopoldne je stopilo na teren sedem ekip, ki so v zelo enakovrednem boju prikazale odlično odbojko. O tem, kdo se bo povzpel na najvišje mesto so odločale malenkosti. Na koncu so prvo mesto osvojile Krčanke, sledile pa so jim novomeške Levinje.

Za zaključek turnirja se je odigral turnir kadetske vrste. Zelo motivirana novomeška vrsta je dominirala na igrišču in zasluženo osvojila 1. mesto na turnirju, ko je v finalu premagale ekipo Foresta iz Zagreba.

Vse igralke so bile deležne nagrad sponzorjev turnirja, najboljše igralke pa so s strani predsednika kluba Gorazda Jakšeta prejele še dodatno praktično nagrado.

Podjetji Krka d.d. , Skaza d.o.o. , MO Novo mesto, Športna Unija Slovenije in ŽOK Novo mesto so poskrbeli za nagrade in medalje za vseh 190 udeležencev turnirja.

Veseli nas, da je bilo 5 dobitnic nagrad za najboljše igralke na posameznem igralnem mestu iz naših vrst in sicer:

pri kadetinjah: Sara Kotnik najboljša podajalka, Živa Merslavić najboljša srednja blokerka, Lara Vrhovec najboljša prosta igralka in Ana Dular najboljša napadalka,

pri starejših deklicah: Ema Smolič najboljša napadalka in Tjaša Guštin najboljša srednja blokerka.

Dvodnevni turnir v odbojki se je uspešno zaključil. Novo mesto je gostilo 190 tujih in domačih odbojkarjev, ki so svoj prosti čas aktivno porabili za tekmovanje v odbojki in druženju z vrstniki iz različnih krajev.

Organizator: Ženski odbojkarski klub Novo mesto

Galerija

_k (1)
_k (2)
_k (3)
_k (4)
_k (5)
_k (6)
_k (7)
_k (8)
_k (9)
_k

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava