Najlepša športnica 2017 je atletinja

25.4.2017 | 10:20

Najlepša športnica 2017 je atletinja

Manca Šepetavc iz Litije je bila na tekmovanju Mis športa 2017 izbrana za novo miss športa Slovenije. Tekačico, ki sicer tekmuje za AD Mass, so v zadnjem letu pri tekmovanjih na najvišji ravni ustavile poškodbe:

“Po enoletnem premoru zaradi poškodb sem se začela vračati na atletska tekmovališča, tokratni naziv pa mi zelo veliko pomeni in je obliž na lansko leto, ko v poletni sezoni nisem mogla nastopati. Moj naslednji cilj je uvrstitev v finale na letošnjem evropskem prvenstvu za mlajše članice,” je napovedala Šepetavčeva.

Petnajsta prireditev Miss športa Slovenije je drugič potekala v organizaciji Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) in prav tako drugič v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Na finalni prireditvi je nastopilo dvanajst finalistk, najlepše športnice pa so že v preteklosti pogosto prihajale prav iz atletskih vrst.

Prva zmagovalka Miss športa Slovenije je bila leta 2003 Jana Šumi, ki jo je nasledila Lea Huskić, sledile pa so Karmen Hribar, Aneta Salihović, Natalija Waldhuber, Pia Arhar, Ajda Sitar, Lea Perovšek, Živa Viktoria Turk, Urša Klavs, Klara Krošelj, Uršula Tomažič in Kaja Bajda ter lani Bahovčeva.

AZS

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava