Iskanje izmuzljive Melanie Trump: Ona je velik bel kit

28.3.2017 | 14:35

Izbira oblačil, geste, besede in izraz na obrazu prve dame pogosto zaposlujejo komentatorje in strokovnjake za telesno govorico. Foto: Profimedia

Izbira oblačil, geste, besede in izraz na obrazu prve dame pogosto zaposlujejo komentatorje in strokovnjake za telesno govorico. Foto: Profimedia

Številni se sprašujejo, kaj se skriva za Melaniinim izrazom. Foto: Profimedia

Številni se sprašujejo, kaj se skriva za Melaniinim izrazom. Foto: Profimedia

Neopazna v vlogi prve dame. Foto: Profimedia

Neopazna v vlogi prve dame. Foto: Profimedia

O neopazni prvi dami ZDA in njeni (ne)vlogi so se občasno že razpisali ameriški in drugi svetovni mediji, zdaj pa so prvo damo ZDA v obsežnem članku vzeli "pod drobnogled" v ameriškem časniku Washington Postu.

Povsem neopazna je. Kot da so po zadnjih volitvah ZDA brez prve dame. No, vsaj brez Melanie Trump. O neopazni prvi dami ZDA in njeni (ne)vlogi so se občasno že razpisali ameriški in drugi svetovni mediji, zdaj pa so prvo damo ZDA v obsežnem članku vzeli "pod drobnogled" v ameriškem časniku Washington Post.  

Odrezana od sveta in v zlatem stolpu

Melania Trump živi popolnoma odrezana od sveta, zaprta v svojem skrivališču na 58. nadstropju z razgledom na newyorški Manhattan in ki je okrašen s tolikšnimi količinami zlata, da bi se osramočeno počutil še savdijski princ, zapišejo v Postu. Tudi vztrajni paparaci so jo nehali oblegati in je ne čakajo več pred moževo črno stolpnico na 5. aveniji, niti pred zasebno šolo, ki jo obiskuje sin Barron.

"Ona je velik bel kit," je za Post dejal paparaci Miles Diggs, ki s partnerjev v vozilu, opremljenem s fotoaparati in prenosnim računalnkom, kroži po newyorških soseskah v lovu za slavnimi in znanimi. "Ko je treba najti ljudi, mi to uspe. Ampak Melania je tako izmuzljiva", je dodal Digs, ki je zato opustil fotografiranje prve dame.

Prva dama ZDA v svoji novi vlogi nastopa opazno molčeča in zadržana, komajda kdaj prisotna v javnosti. Ko pa se pojavi, je njen prepoznavni znak "zamrznjen" nasmešek in redke izjave, pišejo v časniku. Zato pa rumeni tisk, kulumnisti, zgodovinarji in strokovnjaki za telesno govorico radi analizirajo vsako njeno kretnjo, izbiro oblačil in izraz na obrazu, ki bi pomagal razkriti "pravo Melanio".

Prva dama kot Rorschachov test v louboutinkah

Washington Post Melanio opisuje kot "Rorschachov test v louboutinkah". Pri tistih, ki v njenem skrivnostnem pogledu vidijo elegantno in odgovorno mamo, žanje pohvale, po drugi strani pa sočutje med tistimi, ki jo dojemajo kot nesrečno ujetnico, katere razkošno rezidenca davkoplačevalce stane velike denarce. Prezirajo jo tisti, ki jo vidijo kot glavno zaveznico moža, ki molče sprejema njegove protiimigrantska in seksistična stališča.

"Melania Trump je tako grda navznoter kot je lepa navzven," ob tem v časniku navedejo izjavo Dana Savaga, kolumnista, ki piše o seksu, in je tudi aktivist za pravice istospolno usmerjenih. V zadnjem podcastu je napadel "levičarje", ki v Melanii vidijo osebo, ki potrebuje sočutje, lepo princezo, ujeto v stolpu, kjer jo je ujela "oranžna pošast".

Ob njenem pojavljanju v javnosti je vedno na obrazu narisan zamrznjen nasmeh, in to ne glede na priložnost. Edina stvar, ki se pri njej menja, je izbira njenih oblačil: en dan črna obleka Ralph Lauren, drug dan rdeča Givenchyjeva, pišejo v Postu.,

V časniku so analizirali tudi fotografije, ki jih je Melania objavljala na družbenih omrežjih. Te kažejo na samotnost, na njih ni ljudi, posnete pa so velikokrat skozi steklo – avtomobila ali stanovanja. 

Toplino skriva pod zadržano zunanjostjo

Nekdanji Trumpov butler, ki je delal v rezidenci v Mar-a-Lagu, Anthony Senecal, je občasno vozil Melanio po nakupih v West Palm Beach, pa ima o njej drugačno mnenje. Dejal je, da zna biti prijetna na način, ki ga javnost redko vidi. Nekoč, ko sta bila sama v rezidenci, ga je nagovorila, da si je vzel prost dan in obiskal sestro, ki je umirala. 

"Dejala je: 'Tony, ni stvari, ki je ne morem dobiti tu – ljudje mi bodo prinesli, kar si zaželim, pojdi k sestri’" se spominja Senecal. Dodala pa je, da mora - če je prisoten Donald - ostati v hiši. Senecal trdi, da je njena toplina pogosto skrita za zadržano zunanjostjo. "Ona se enostavno prilagodi in pika," je dejal. 

Karen LeFrak, prijateljica prve dame, pravi, da Melania ne išče pozornosti, da šele začrtuje svojo vlogo, v kateri se bo usmnerila v podporo ženskam in otrokom, in da preureja belo hišo, kamor se bo preselila po zaključku Barronovega šolskega leta.
"Gospa Trump uživa v novi vlogi," je za Post v elektronskem pismu napisala Le Frakova, žena Richarda LeFraka, ki je dolgoleten prijatelj predsednika Trumpa. Prijateljica je še dodala, da sta zakonca "zelo srečna! Njun odnos je krasen." In dodala, da so vse govorice o njej in njunem odnos izmišljene in smešne.

Medtem ko so v Trumpovi stolpnici na ogled knjige, skodelice, losijoni za po britju, ki nosijo ime ali podobo 45. predsednika ZDA, pa tudi linija nakita Ivanke Trump, o Melanii ni niti duha niti sluha. Je neopazna. Njenega obraza ali imena ni niti na majici niti na steklenički šampona ali okrasnem magnetku za hladilnik.

Hillary Clinton in Michelle Obama sta skupaj z otroci sledili možema v Belo hišo in si ustvarili prepoznavnost. Melania tega (še) ni storila.

Svet 24

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

28.3.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni KoRobot 

Bla bla bla. Bedast članek

29.3.2017Oceni bralec 

Res blesav članek. Melanija je prava dama. Ponosen sem, da je Slovenka.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava