Volilno leto pri društvu podeželskih žensk Šmarjeta

27.3.2017 | 12:40

Volilno leto pri društvu podeželskih žensk Šmarjeta
Volilno leto pri društvu podeželskih žensk Šmarjeta
Volilno leto pri društvu podeželskih žensk Šmarjeta

Na lep sončen dan, 11. marca 2017 smo se članice podeželskih žensk Šmarjeta srečale na občnem zboru v jedilnici tovarne Plastoform d.o.o. v Šmarjeti. S čudovito pesmijo Šmarjetk smo otvorile letošnji občni zbor. Tokrat je bil še bolj zanimiv, saj so nas čakale volitve v upravni odbor za obdobje naslednjih štirih let.

Svoje požrtvovalno delo predsednice društva je doslej vodila Anica Zajc, ki je kljub delu na kmetiji doma, opravila svojo poslanstvo več kot odlično. Z svojo dobro voljo se je trudila na vseh področjih in nas članice znala povezati. Ob njej pa je stala tudi podpredsednica Martina Zupan ter upravni odbor, kateremu se je Anica ob izteku mandata iskreno zahvalila z domačim kruhom. Izvolili smo novo predsednico Alenko Avsec, njena desna roka pa bo Anica Zajc ter seveda nov izvoljeni upravni odbor, ki ima tudi nekaj podmladka.

Alenka Avsec nas je prijetno nagovorila in že poročala o planih za letošnje leto, s katerimi smo se članice soglasno strinjale. Vse članice smo prejele tudi papirnate rožice izpod spretnih rok Anice Selan ob dnevu žena. Za nameček pa smo se posladkale s torto in oblekle v pomladno barv majic, po katerih nas boste prepoznali.

Po končanem zboru smo se udeležile dogodka v organizaciji Rdečega križa, ki je povabil Varno hišo, da spregovori o nasilju v družini ter čebelarja g. Košeleta, ki je povedal nekaj zanimivosti o zdravilnosti medu. Samo predavanje pa je potekalo v Kulturnem domu v Šmarjeti. Nad tematiko obeh predavanj smo bile navdušene in odločne, da jih še obiščemo.

Zapisala Alenka Jeglič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava