Marec – mesec praznovanj v Domu upokojencev Sevnica

26.3.2017 | 13:10

Marec – mesec praznovanj v Domu upokojencev Sevnica
Marec – mesec praznovanj v Domu upokojencev Sevnica
Marec – mesec praznovanj v Domu upokojencev Sevnica
Marec – mesec praznovanj v Domu upokojencev Sevnica

Mesec marec, mesec hvaležnosti, drobnih pozornosti, spominov in iskrenih želja. Je čas pomladnih dni in prvih rožic, ki se veselijo drobnih otroških rok, katere jih nerodno odtrgajo in podarijo mamici. V letih zorenja se šele zavemo, koliko v resnici lahko pomeni ta droben cvet, pozornost, ki ga ne more nadomestiti nobeno bogastvo.

V Domu upokojencev Sevnica želimo na poseben način polepšati praznične dni.

V ponedeljek, 6. marca, je v domu skupina mladih iz Rotaract kluba organizirala delavnico barvanja ptičjih hišic. Le-te so nato prodajali na Gregorjevem sejmu v Celju, del izkupička pa nameravajo podariti domu za potrebe naših stanovalcev.

Ob dnevu žena, 8. marca, smo ob nežnih zvokih klaviatur v znak spoštovanja prav vse žene in dekleta v hiši prejele rdeč nagelj. Topel stisk roke in lepa želja je še nekaj časa grela naše misli.

9. marca so nam popoldne polepšali pevci pevskega zbora Lisca Sevnica.

20. marca smo stanovalcem želeli pokazati malce bolj sodoben način priprave finega kvašenega testa. Peko sončkov je prevzela zaposlena preko javnih delih, pozorno spremljanje postopka pa je navdušilo kar nekaj stanovalcev. Pokušina treh sončkov je bila pravi mali praznik. Seveda pa smo ob kozarčku vina še zapeli in se ob tem spomnili na godove naših Jožic in Jožetov.

21. marca so se naši stanovalci zbrali v jedilnici, kjer so skupaj s strokovnimi delavkami obujali spomine na mlada leta, na čas posta, materinskega dne in dneve, ko so se pričela spomladanska dela na vrtovih in njivah.

Še posebno pa je zaživel dom 22. marca, ko so nas obiskali najmlajši, otroci iz skupine Račke, vrtca Sevnica in s svojim prisrčnim nastopom znova raznežili vse prisotne.

Renata Kuhar, javna delavka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava