Muzikal ''Vesna'' - tudi z Matevžem in Nušo Derendo

25.3.2017 | 16:00

Na predstavitvi muzikala sta Robert in Flora Ema zapela dva songa iz muzikala, Princ iz pravljice in Prvi poljub. Foto: Marko Vavpotič / M24.si

Na predstavitvi muzikala sta Robert in Flora Ema zapela dva songa iz muzikala, Princ iz pravljice in Prvi poljub. Foto: Marko Vavpotič / M24.si

Klemen Bunderla in Janez Usenik Foto: Marko Vavpotič / M24.si

Klemen Bunderla in Janez Usenik Foto: Marko Vavpotič / M24.si

Ustvarjalci muzikala Vesna Foto: Marko Vavpotič / M24.si

Ustvarjalci muzikala Vesna Foto: Marko Vavpotič / M24.si

Film Františka Čapa iz leta 1953 zagotovo spada med najlepše slovenske romantične komedije in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo kdo predelave te mojstrovine lotil na takšen ali drugačen način.

Pogum za muzikal je zbrala izkušena kreativna ekipa, ki je pred tremi leti na slovenske odre postavila veliko uspešnico Cvetje v jeseni: avtor glasbe Matjaž Vlašič, režiser Vojko Anzeljc, libretist Janez Usenik, koreograf Miha Krušič in producent Gorazd Slak.

V muzikalu med drugim igrata Nuša Derenda, ki so ji dodelili vlogo tete Ane, in njen sin Matevž, ki je vskok pri Krištofu. 

Glavno vlogo so ustvarjalci zaupali pevki Flori Emi Lotrič in igralcu Robertu Korošcu. Oba ta film zares obožujeta. Za pevko je to sploh najljubši slovenski film. Tudi zato, predvsem pa zaradi nove izkušnje in znanj sta ponujeno priložnost zgrabila z obema rokama. Flora Ema obožuje muzikale, poleti je bila tudi na poletni šoli v Londonu, kjer je vsrkavala znanja igralcev in pevcev z West Enda. »Muzikali so lepa celota vsega, kar ponuja ta svet – petje, ples in igralstvo. Zame je bil to poseben izziv, saj nisem igralka, sem se pa želela v tem preizkusiti že od mladih nog. Tudi pridobljeno plesno znanje mi bo prišlo zelo prav tako v življenju kot na odru,« nam je dejala Flora Ema in dodala, da dvomi, da bi lahko dobila boljšo prvo vlogo od Vesne. Se je pa že malo bala, da je ne bo. »Za dekle sem precej visoka, potem pa je treba upoštevati še to, da moram nositi čevlje s peto. Najti ustrezno velikega soigralca je bil kar problem, tako da sem bila že malo skeptična, ali bom sploh Vesna. Ko sem zagledala Robija, sem bila zelo vesela,« je dejala pevka. »Igralci na platnu imajo med sabo zelo dobro energijo. Zelo sem si želela, da bi se to zgodilo tudi med nami. Najbolj sem upala, da se bova dobro ujela s Samom in sva tudi se. Robi je super,« je povedala Flora Ema.

Čeprav sta se z Robijem odlično ujela in se tudi izvrstno dopolnjujeta (on njej poleg režiserja in pomočnice režiserja pomaga pri igri, ona pa njemu pri večglasju in drugih pevskih zadevah, pri katerih je igralec manj samozavesten), ji je bilo na začetku ob ljubezenskih prizorih zelo nerodno, zdaj, ko je Robija bolje spoznala in se ob teh prizorih veliko šalita, pa ji je veliko lažje. Robija sta k sodelovanju v muzikalu pritegnila ples in petje, saj je kot igralec na teh področjih bolj šibek. »Rad sem kompleten. Nisem najbolj zanesljiv v plesu in petju. Zelo vesel sem, da imam Miho, ki je izvrsten koreograf, in Željko Predojevič, ki je odlična učiteljica petja, zna pa nas tudi motivacijsko zelo dobro pripraviti,« je povedal Robert. Tudi z drugimi člani ekipe je zelo zadovoljen, odlično pa se je ujel s fanti. »S Srdjanom Milovanovičem in Klemnom Bunderlo se veliko zafrkavamo že od začetka,« je dejal Korošec, njegove besede pa je potrdil Klemen, ki v predstavi z Boštjanom Korošcem v alternaciji zaradi zasedenosti z drugimi projekti igra njegovega dobrega prijatelja Sandija. Čeprav to ni njegov prvi muzikal, pa je pri njem še vedno prisoten strah. Predvsem glede plesnih korakov in padca. »Med predstavo se moram malo višje povzpeti in se vreči nazaj na hrbet. Soigralcem moram zaupati, da me bodo ujeli. Prvič me je med padcem začelo zelo stiskati v prsih. Vendar moraš paziti, da si ves čas trd, sicer ti 'gre' lahko vrat,« je svojo stisko opisal Klemen. Kljub vsemu naštetemu skupaj s soustvarjalci že komaj čaka, da bo prišel 7. junij, ko bo lahko v ljubljanskih Križankah pokazal, za kaj so garali od septembra lani.

Svet 24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava