Kitajski veleposlanik v Žužemberku

25.3.2017 | 13:45

Veleposlanik LR Kitajske njegova ekscelenca   Hao Ye

Veleposlanik LR Kitajske njegova ekscelenca Hao Ye

Kitajska delegacija pred tovarno Keko Oprema

Kitajska delegacija pred tovarno Keko Oprema

Žužemberško podjetje kar 30 % proizvodnje strojev za proizvodnjo integriranih elektronskih komponent že izvaža na kitajski trg.

Žužemberško podjetje kar 30 % proizvodnje strojev za proizvodnjo integriranih elektronskih komponent že izvaža na kitajski trg.

23. februarja sta veleposlanik Ljudske republike Kitajske njegova ekscelenca Hao Ye in polk. Guang Yang, vojaški ataše Veleposlaništva Republike Kitajske v Sloveniji s soprogama in sodelavci obiskala Občino Žužemberk, kjer sta jih sprejela župan Občine Žužemberk Franc Škufca in direktor občinske uprave Jaques Gros z gospodarstveniki. V prostorih podjetja Keko Oprema, ki se ukvarja z visoko tehnologijo in velja tudi v svetovnem merilu za eno izmed večjih proizvajalcev opreme za proizvodnjo večslojnih pasivnih keramičnih komponent, so predstavili možnosti gospodarskega sodelovanja, investiranja ter izmenjave izkušenj. Podjetje Keko Oprema, ki ima vodilno vlogo opremljevalcev malih in srednje velikih proizvajalcev keramičnih komponent, posluje tudi Kitajsko, obširno ga je predstavil direktor podjetja Tone Konda. Tako med drugim v mesecu marca na Kitajskem širijo svojo prodajno servisno mrežo z lastnim laboratorijem - show Roomom, katera bo v veliko pomoč in podporo tudi kitajskim kupcem.

Kitajskim gostom so možnosti sodelovanja predstavili tudi gospodarstveniki podjetja Keko Varicon, Kekon, SK storitve iz Hinj in podjetja I-les iz Ajdovca. Poslovno povezovanje v obeh smereh, iskanja novih poslovnih priložnosti so gostje in gostitelji zaključili z ogledom razvoja in proizvodnje Keko Opreme. V nadaljevanju obiska v Žužemberku pa so si visoki gostje ogledali tudi spomenik padlim na Cviblju, žužemberški grad z ambasado Zweigelta in degustirali vina Društva vinogradnikov Suha krajina, prijeten zaključek pa so strnili in zgradili temelje za nadaljne sodelovanje in prijateljstvo na domačiji Novak v Sadinji vasi. 

S. M.

Galerija

_t (1)
_t (10)
_t (11)
_t (12)
_t (13)
_t (14)
_t (15)
_t (16)
_t (17)
_t (18)
_t (19)
_t (2)
_t (20)
_t (21)
_t (22)
_t (23)
_t (24)
_t (3)
_t (4)
_t (5)
_t (6)
_t (7)
_t (8)
_t (9)
_t

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava