Zbor DU Metlika; predsednik ostaja Jože Mozetič

24.3.2017 | 13:05

Zbor DU Metlika; predsednik ostaja Jože Mozetič

Člani DU Metlika so se zbrali na letnem občnem zboru, 11. marca 2017. Pregledali smo enoletno delo društva in ugotovili, da je bilo načrtovano delo v veliki meri uresničeno.

Vodje posameznih dejavnosti so poročali o dosežkih. Pohvalno je bilo slišati o izvajanju projekta Starejši za starejše. Obiskali smo več kot 500 starejših, ki so bili zelo zadovoljni s srečanjem prostovoljaca. Tudi druge naloge s socialnega in zdravstvenega področja so bile uresničene:

zdravstvena predavanja, pozornost obolelim, pomoč na domu in drugo.

Razgibano je bilo športno in rekreacijsko delo (pikado, kegljanje na vrvici, pohodi, rekeracijska telovadba).

Najbolj odmevni so bili nastopi društvenega pevskega zbora, ki deluje že štirinajst let. Pevski zbor je lansko leto prejel srebrno plaketo ZZB NOB Slovenije ob praznovanju obletnice Vranovega leta. Med vojno so na Otoku pri Metliki prihajali zavezniški vojaki in od tu nadaljevali pot najpogosteje v Italijo.

V zadnjih letih je prišlo do tesnejšega sodelovanja med upokojenci RH iz Kamnja in Ozlja. Izmenično se srečujemo na druženju vsako leto. Pomerimo se v družabnih igrah in ohranjamo prijateljske vezi med občani z obeh strani Kolpe.

Člani društva so izrazili zadovoljstvo z organizacijo letovanja v Izoli, izletom v Kladušo in Topuske toplice, tedenskimi pohodi, srečanjem starostnikov in razgibanim društvenim dogajanjem.

Predsednik društva Jože Mozetič, ki je to vlogo opravljal v preteklem letu, je izpostavil vlogo upokojencev, ki so v času aktivnega dela veliko prispevali k razvoju mesta in občine. Tudi sedaj želijo biti upokojenci aktiven dejavnik v delu organov občine Metlika ter Mestne skupnosti Metlika.

Na Občnem zboru je bilo izvoljeno tudi novo vodstvo s štiriletnim mandatom. Za predsednika je bil izvoljen Jože Mozetič, podpredsednika Nikola Ladika, za sekretarko pa Ljerka Vergot. Izvoljeni so bili tudi novi organi DU, ki jih voli Občni zbor.

Občni zbor so pozdravili tudi gosti: župan občine Metlika Darko Zevnik, predsednik DU Gradac Franc Renko, predsednik DU Kamanje Janko Novosel, podpredsednica DU Ozalj Zdenka Novak in podpredsednik Društva invalidov Metlika Marjan Kerč.

Zaključili smo v prešernem vzdušju ob glasbi, druženju in pripravljenosti za čim uspešnejše delo društva v letu 2017.

Zapisal: Jože Mozetič
Fotografija: Milena Pavlovič

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

24.3.2017Oceni upokojenec 

kaj pa ima ZZB NOB z upokojenci dobro da ni še kakega Desusa uničevalca naših pokojnin

25.3.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni Vigrednik 

Na občnem zboru DU v občini Črnomelj se močno zmanjšuje število udeležencev, ker vsakokrat poslušajo poročilo o delovanju stranke Desus in potem ne veš ali si na občnem zboru DU ali na sestanku ene od političnih strank. V DU so včlanjeni tudi upokojenci, ki ne pripadajo političnim opredelitvam in jih to odvrača. DU ima dovolj aktivnosti, ki naj bodo namenjene v dobro vsem upokojencem in ne samo nekaterim. DU bi naj bilo nepolitično združevanje upokojencev.

25.3.2017Oceni upokojenka 

Dober dan gospod Karel. Mi se prebujamo in ugotavljamo, da nas imate kot penzioniste za norca. Uspeva Vam. Do kdaj bo cca 600.000 upokojencev volilo samoimenovano stranko upokojencev in "šefa", ki mu je edina svoja plača in položaj?

25.3.2017Oceni šokec upokojeni 

v Črnomlju mora bit pa res hudo , tudi v Semiču imamo malo boljše to urejeno

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava