Kam? Na Kum!

24.3.2017 | 10:10

Kam? Na Kum!
Kam? Na Kum!
Kam? Na Kum!

V soboto, 18. marca 2017, torej le dan po svetovnem dnevu spanja, je 34 učencev, ki obiskujejo planinski krožek Osnovne šole Trebnje, dokazalo, da jim zgodnje vstajanje ni tuje. Že ob 7. uri zjutraj so se polni energije vkrcali v avtobus. Potovali smo mimo Biča, Bogenšperka, Šmartnega in Zagorja ob Savi do začetne točke pohoda, v vas Podkum. Četica pohodnikov se je pod vodstvom vodnikov Planinskega društva Trebnje odpravila proti Kumu.

Začetni del pohoda je potekal po asfaltu, nato pa se je pot nadaljevala po markirani poti skozi gozd, ki je vse pohodnike nagradila s pogledom na zvončke, kronice in teloh. Celo sneg je bilo mogoče še otipati. Ko smo končno prišli na cilj, smo uzrli planinski dom, RTV oddajnik in cerkev sv. Neže, ki je bila prvotno zgrajena v srednjem veku.

Zaradi močnega vetra se nismo dolgo zadrževali na prostem, ampak smo se hitro pogreli v Planinskem domu na Kumu, ki je bil leta 2015 izbran za naj planinsko kočo. Glede na prijaznost, ki nas je pričakala, se strinjamo.

Po zasluženem počitku smo se odpravili nazaj proti avtobusu. Za nami je bil lep dan, ki nam bo še dolgo ostal v spominu. Osvojili smo Kum, ki je s svojimi 1219 metri najvišji vrh Posavskega hribovja.

Mentorji planinskega krožka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava